Deze 49-jarige Hollywood-acteur is echt overal: 'Star Wars', Marvel, DC, 'Game of Thrones', Netflix en HBO Max

Deze 49-jarige Hollywood-acteur is echt overal: 'Star Wars', Marvel, DC, 'Game of Thrones', Netflix en HBO Max

Pedro Pascal is niet meer weg te denken van het grote en kleine scherm.

Als er een acteur is die je op dit moment bijna overal ziet, dan is dat wel Pedro Pascal. Hij heeft al in heel wat grote franchises gespeeld en blijft maar spelen in grote projecten. Zo zal hij later dit jaar te zien zijn in Gladiator II.

Pascal kon je al zien in een DC-film en hij zal binnenkort ook in het MCU verschijnen. Daarnaast speelde hij in series voor HBO en Netflix en was hij ook al te zien in de Star Wars-wereld. Voordat hij al deze grote rollen te pakken kreeg, speelde hij kleine rollen in een aantal series. Zo was hij te zien in onder andere Buffy the Vampire Slayer, NYPD Blue, The Good Wife, Nurse Jackie en Homeland.

Moeilijke tijden
Pascal had het niet altijd gemakkelijk en beleefde moeilijke tijden in de beginperiode van zijn carrière. Naast het werken in kleine acteer- en theaterrollen, nam hij baantjes aan als ober in restaurants. Pascal gaf toe dat hij "vaak, misschien wel bijna 10 keer" werd ontslagen. In tijden van extreme nood gaf Pascals goede vriendin Sarah Paulson hem haar dagvergoeding zodat hij geld had om zichzelf te voeden.

Op een moment dat hij moeite had om medische zorg te betalen en minder dan zeven dollar op zijn bankrekening had, ontving hij een royaltycheque voor zijn rol in Buffy the Vampire Slayer, wat hem hielp zijn financiën te herstellen en hem in staat stelde om door te gaan met acteren.

Grote doorbraak
In 2014 maakte Pascal uiteindelijk zijn grote doorbraak als Oberyn Martell in het vierde seizoen van Game of Thrones. Pascals vertolking van de gepassioneerde en wraakzuchtige Prins van Dorne kreeg veel lof van zowel critici als publiek. Talrijke publicaties noemden Martell een van de beste personages in de serie. De Los Angeles Times prees hem als een sekssymbool in deze rol en noemde het "het echte keerpunt in zijn carrière."


Een jaar later kreeg Pascal verdere erkenning voor zijn vertolking van Javier Peña in de populaire Netflix-misdaaddramaserie Narcos. De eerste twee seizoenen van de serie tonen de opkomst en ondergang van de beruchte drugsbaron Pablo Escobar en het daaropvolgende Medellín Kartel. Toen de focus van de serie verschoof naar het Cali Kartel voor het derde en laatste seizoen, nam Pascal de rol aan van zowel hoofdrolspeler als verteller.

Wereldwijd bekend
Vanaf dan was de acteercarrière van Pascal echt begonnen. Hij kreeg de ene rol na de andere. Zo speelde hij in films als The Great Wall (2016), Kingsman: The Golden Circle (2017), The Equalizer 2 (2018) en Triple Frontier (2019).


Sinds 2019 maakt Pascal ook deel uit van de Star Wars-franchise. Zo speelt hij de titelrol in The Mandalorian, de eerste live-action Star Wars-serie, die de avonturen volgt van een eenzame premiejager in de buitenste regionen van de melkweg. Deze rol bracht Pascal veel bredere erkenning en hielp hem later bekend te worden om zijn vertolkingen van vaderfiguren. Hij hernam zijn rol van The Mandalorian in de Star Wars-serie The Book of Boba Fett.

DC en meme
Nadat Pascal in The Mandalorian speelde, mocht hij ook in een superheldenfilm spelen. Zo was hij in 2020 te zien in de DC-film Wonder Woman 1984 als de slechterik Maxwell Lord. Dit zal maar voor één keer zijn, want in de nieuwe DC Universe-franchise, zal deze rol gespeeld worden door Sean Gunn.


In 2022 speelde Pascal samen met Nicolas Cage in de actiekomedie The Unbearable Weight of Massive Talent. Zijn vertolking werd alom geprezen door critici. Een scène waarin Pascals personage met een glimlach op zijn gezicht naar een norse en geïrriteerde Cage kijkt terwijl hij onder invloed van LSD rijdt, groeide uit tot een internetmeme op TikTok.

The Last of Us
In 2023 speelde Pascal de hoofdrol in de langverwachte HBO-serie The Last of Us, gebaseerd op het gelijknamige videospel en gemaakt door Craig Mazin en Neil Druckmann. Hij nam de rol van Joel Miller op zich, een geharde overlevende in een post-apocalyptische wereld, belast met de bescherming van een jong meisje genaamd Ellie, gespeeld door Bella Ramsey.


Pascal ontving naar verluidt 600.000 dollar per aflevering. Zijn optreden in de serie werd geprezen als het beste van zijn carrière. De karakterisering van de vaderlijke dynamiek in de rol en de gelijkenis van zijn personage in The Mandalorian bezorgden Pascal internationale erkenning voor het vertolken van adoptievaderfiguren.

Toekomst
Pascal is nu dus uitgegroeid tot een van de grootste en populairste acteurs. En daar stopt het niet, want hij heeft zich gevoegd bij het MCU waarin hij de rol van Reed Richards alias Mister Fantastic zal spelen in de nieuwe Fantastic Four-film. Zo wordt Pascal een van de weinige acteurs die in zowel Marvel als DC een rol speelt.


Pascal zal later dit jaar ook te zien zijn in Gladiator II en hij zal spelen in de nieuwe film van Celine Song, Materialists. Andere films die nu in postproductie zijn en waarin Pascal zal verschijnen, zijn Eddington en Tropico. Pascal zal ook zijn rol als Joel hernemen in het tweede seizoen van The Last of Us en zal ook opnieuw te zien zijn als The Mandalorian in de film The Mandalorian & Grogu.

Kijken?
Wil je Pascal zien in de verschillende films en series waarin hij speelt? Game of Thrones kan je bekijken op HBO Max, Narcos vind je terug op Netflix, The Mandalorian is te vinden op Disney+, Wonder Woman 1984 vind je terug op Pathé Thuis en The Last of Us kan je bekijken op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair