Ondanks de kritiek is de trailer van 'Gladiator II' een enorme hit

Ondanks de kritiek is de trailer van 'Gladiator II' een enorme hit

Fans zijn niet te spreken over de opvallende muziekkeuze in de eerste trailer van het langverwachte vervolg.

Deze week heeft Paramount Pictures de nieuwe trailer voor Gladiator II uitgebracht. Ondanks dat er veel kritiek is op de trailer, vooral op de muziekkeuze, is de trailer een enorme hit geworden. De langverwachte opvolger van de succesvolle film uit 2000 staat nu al volop in de schijnwerpers.

In de eerste 24 uur na de release is de trailer maar liefst 128 miljoen keer bekeken op YouTube en andere social media platforms. Dit indrukwekkende aantal overtreft zelfs de trailer van Top Gun: Maverick, die in 2022 in de eerste 24 uur 75 miljoen keer werd bekeken.

Verdeelde reacties van fans
Het voorproefje van de film werd verdeeld ontvangen door filmfans. Aan de ene kant zijn er lovende reacties op de indrukwekkende beelden en de acteerprestaties van ster Paul Mescal. Aan de andere kant zijn er gemengde gevoelens over de rol van Denzel Washington in de film. Het meest besproken kritiekpunt blijft echter de muziekkeuze in de trailer.

In de trailer wordt het nummer "No Church in the Wild" van Kanye West en Jay-Z prominent gebruikt. Deze keuze heeft veel wenkbrauwen doen fronsen, gezien de film zich afspeelt in de tijd van de Romeinen. Veel fans hadden liever de epische filmmuziek gehoord die Hans Zimmer destijds voor de originele Gladiator film componeerde. De moderne muziekkeuze voelt voor velen niet passend bij de historische setting van de film.

Sterrencast
De cast van Gladiator II bestaat uit enkele grote namen, waaronder Paul Mescal, Pedro Pascal, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Connie Nielsen en Denzel Washington. Onder regie van de gerenommeerde Ridley Scott belooft de film een groots spektakel te worden. Scott, die ook de regie van de eerste Gladiator op zich nam, heeft de lat hoog gelegd voor dit vervolg. Gladiator II zal op 14 november in de bioscoop verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair