Rampenfilm 'Twisters': eerder de volgende 'Top Gun' of een 'Sharknado'?

Rampenfilm 'Twisters': eerder de volgende 'Top Gun' of een 'Sharknado'?

Het vervolg op Twister van Jan de Bont krijgt heel wat mooie recensies.

Vanaf aankomende woensdag draait de rampenfilm Twisters in de Nederlandse bioscopen. De rampenfilm is een soort van vervolg op het succesvolle Twister uit 1996 van de Nederlandse regisseur Jan de Bont. De vraag is nu: wordt Twisters net zo'n succes?

De hoofdrollen zijn dit keer niet voor Helen Hunt en Bill Paxton, maar voor Daisy Edgar-Jones, Glen Powell en Anthony Ramos. De $90 miljoen kostende film van De Bont staat op 63 procent op Rotten Tomatoes en leverde een waanzinnige $500 miljoen op aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Eerste recensies
De website Box Office Pro verwacht een Noord-Amerikaanse premièreweekend van $65 tot 95 miljoen en dat zou een enorm sterke start zijn. Toch zal de film flink wat centjes moeten ophalen. Het productiebudget van Twisters is namelijk $200 miljoen, vergelijkbaar met een gemiddelde Marvel-film.

De eerste recensies zijn over het algemeen erg positief over Twisters van regisseur Lee Isaac Chung (Minari, Munyurangabo). De Tomatometer op Rotten Tomatoes staat op het moment van schrijven op een sterke 82 procent na 33 recensies.

"Enorme spanning"
"Twisters is wat je van een blockbuster verwacht: enorme spanning en daadwerkelijke ontroering," typte Wenlei Ma van The Nightly. En Jordan Hoffman van Entertainment Weekly: "Beter dan dit gaat een zomerblockbuster niet worden."


Robbie Collin van Daily Telegrapgh schrijft: "Een film die velen mogelijk zouden afdoen als een ietwat wanhopige heropleving van een verouderde blockbuster, is in feite de meest oprechte, warmbloedige en zorgvuldig gemaakte filmervaring sinds Top Gun: Maverick."

Ook interessant
Explosieve eerste trailer 'Captain America: Brave New World' onthult Harrison Ford als Red Hulk
Marvel Studios heeft zojuist de eerste trailer van Captain America: Brave New World uitgebracht. In deze film heeft Sam Wilson (Anthony Mackie) het stokje van Steve Rogers overgenomen en krijgt hij te maken met.. [Lees verder]

NieuwsFilm