Ontdek de rol van Hitlers meest invloedrijke en duistere pionnen in 'Führer und Verführer'

Ontdek de rol van Hitlers meest invloedrijke en duistere pionnen in 'Führer und Verführer'

Volg Joseph Goebbels' opkomst en invloed in de krachtige Duitse film Führer und Verführer.

Films over de duistere periode van de jaren 40 van de vorige eeuw blijven intrigeren. Na het succes van Zone of Interest wordt er nu ingezoomd op een van directe helpers van Hitler, Joseph Goebbels, en zijn invloed op de Nazi-machine.

In de nieuwe indrukwekkende Duitse film Führer und Verführer volgen we Hitlers NSDAP's propagandaminister Joseph Goebbels in aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Door zijn opruiende propaganda werden miljoen mensen de dood ingejaagd.

Impact van manipulatie
De krachtige propagandamachine van Goebbels in de jaren 30 zorgt voor veel bijval van het Duitse volk. Hij ziet zich gedwongen om zijn strategie, tot dan toe gericht op veiligheid, te veranderen.

Goebbels heeft namelijk vanaf de jaren 30 nauw samengewerkt met Hitler en is bovendien een van zijn loyaalste aanhangers. Als blijkt dat Hitler vastbesloten is om een barbaarse oorlog in Europa te beginnen, begint Goebbels met het radicaliseren en misleiden van het Duitse volk met antisemitische films als 'De Eeuwige Jood'.

Release binnenkort
Als de Russische troepen in 1945 steeds verder opstomen, en de oorlog eigenlijk al verloren is, blijft Goebbels Hitler bijstaan. Samen met zijn vrouw en kinderen, die allemaal als eerbetoon een naam hebben die begint met een 'H', blijft hij in de bunker in Berlijn tot het allerlaatste fatale moment.


De hoofdrol van Joseph Goebbels wordt vertolkt door Robert Stadlober, die eerder speelde in de serie Das Boot en Schnee (2023). De film draait vanaf 19 september in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair