Wat je moet weten over de grimmige horrorfilm 'Longlegs' met Nicolas Cage voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over de grimmige horrorfilm 'Longlegs' met Nicolas Cage voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Griezelig kat-en-muisspel tussen Maika Monroe en Nicolas Cage kan zomaar een hoogtepunt van 2024 worden.

Nicolas Cage zagen we eerder dit jaar in de sterk ontvangen Dream Scenario, waarin hij een komisch personage speelde. Zijn nieuwste rol is verre van komisch, hij speelt namelijk een gruwelijke seriemoordenaar in Longlegs van regisseur Osgood Perkins.

De hoofdrol van FBI-agent Lee Harker is weggelegd voor Maika Monroe, die menig horrorfanaat wel herkent van It Follows.

Synopsis
In de jaren negentig werd de nieuwe FBI-agent Lee Harker toegewezen aan een onopgeloste zaak waarbij een satanische seriemoordenaar betrokken was, bekend als Longlegs (Cage).

Naarmate het onderzoek ingewikkelder wordt en er occult bewijsmateriaal wordt ontdekt, beseft Harker dat ze een persoonlijke band heeft met de moordenaar en moet ze snel handelen om een ??nieuwe familiemoord te voorkomen.

Cryptische marketing
Iets wat nu al geprezen wordt, is de marketing van de film. Naast de griezelige en ongrijpbare trailers en teasers staat er o.a. een geheime code op zodiac killer-niveau verspreid in The Seattle Times, een account op Letterboxd dat cryptische opmerkingen achterlaat onder recensies van de film en een telefoonnummer dat je kunt bellen om Nicolas Cage met een griezelige stem bedreigingen te horen fluisteren.


De film is al erg sterk ontvangen en heeft een torenhoge 94% critics score op Rotten Tomatoes op het moment van schrijven. Eerste reacties maken wel duidelijk dat het geen pure horrorfilms is, maar eerder een seriemoordenaar-film in de trant van Se7en en The Silence of the Lambs.

Cast en release
Naast Cage en Monroe zijn ook acteurs als Blair Underwood (Deep Impact), Alicia Witt (Urban Legend) en Kiernan Shipka (Chilling Adventures of Sabrina) van de partij.


In bovenstaande video zie je de hartslag van Monroe toen ze Cage voor het eerst zag als Longlegs. De video onthult niet hoe Cage er dan precies uitziet in de film, daarvoor moet je het echt gaan kijken in de bios. Longlegs is vanaf donderdag 11 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair