Geliefde animatiestudio LAIKA komt met eerste live-actionfilm van een top team

Geliefde animatiestudio LAIKA komt met eerste live-actionfilm van een top team

Brian Duffield neemt het script voor zijn rekening, maar ook Phil Lord en Chris Miller zijn van de partij.

Animatiestudio LAIKA is behoorlijk geliefd onder de filmfanaten. Zij brachten ons namelijk al eerder pareltjes als Coraline en Kubo and the Two Strings om er maar een paar te noemen, maar nu, voor het eerst in de geschiedenis van de studio, slaan ze een heel andere weg in.

LAIKA maakt eigenlijk alleen maar stop-motion animatiefilms, maar komt nu mijn zijn allereerste live-action film. De studio wist de rechten te bemachtigen voor Crumble, een script dat werd geschreven door Brian Duffield (bekend van No One Will Save You en Spontaneous).

Regisseursduo
Duffield is de laatste jaren behoorlijk populair geworden, dus dit is een grote slag voor LAIKA. Fans van Duffield hebben sowieso iets om naar uit te kijken, aangezien hij ook Whalefall voor zijn rekening zal nemen, gebaseerd op het geliefde boek van Daniel Kraus, iemand waar Guillermo del Toro graag mee samenwerkt.

Niemand minder dan Phil Lord en Chris Miller, die al eerder samen hoge ogen wisten te gooien met bijvoorbeeld The LEGO Movie, gaan Crumble produceren. LAIKA-president Matt Levin is in ieder geval in zijn nopjes met dit team.

Veelbelovend
Zo zegt Levin: "Brian is een groot talent en 'Crumble' is precies het soort gedurfde, emotionele en origineel verhaal zoals wij die hier graag laten zien bij LAIKA. Lord en Miller zijn ook een klasse apart, dus ik had me geen beter creatief team kunnen wensen". Meer informatie zal ongetwijfeld snel volgen.



NieuwsFilm

meest populair