Zoe Kravitz moest vanwege deze reden titel van regiedebuut aanpassen: "Het is nog teveel taboe"

Zoe Kravitz moest vanwege deze reden titel van regiedebuut aanpassen: "Het is nog teveel taboe"

De actrice merkte dat lang niet iedereen even goed reageerde op het woord 'pussy'.

Zoë Kravitz is al jarenlang een bekende actrice. Zo wist zij hoge ogen te gooien in blockbusters als Mad Max: Fury Road en The Batman. Zij wilde nu wel eens achter de camera stappen voor haar regiedebuut, maar geheel vlekkeloos verliep dit niet.

De film gaat over Frida (Naomi Ackie), een jonge serveerster in Los Angeles die een oogje heeft op een tech-ondernemer genaamd Slater King (Channing Tatum). Tijdens een droomvakantie naar zijn privé-eiland gebeuren er vreemde dingen. Frida weet dat ze een manier moet vinden om te ontsnappen, voordat het te laat is...

Titel
De titel van haar regiedebuut is Blink Twice, maar dit was oorspronkelijk Pussy Island. Toch 'moest' Kravitz de titel aanpassen. Hier laat zij zich nu, tijdens een recent interview, over uit: "Het werd mij al snel duidelijk dat het woord 'pussy' nog niet in onze maatschappij wordt geaccepteerd".

"Het werd ons vaak lastig gemaakt: zo mocht 'pussy' niet op posters en reclameborden staan, maar bioscopen wilden het ook niet op de tickets zetten. Een aanpassing van de titel was eigenlijk niet te vermijden".

De oorzaak
Kravitz vervolgt: "Wat wel interessant was was dat voornamelijk vrouwen iets tegen de titel hadden. Ik heb vrouwen horen zeggen: "Een film met die titel kijk ik niet". Grappig genoeg was dat juist de reden waarom ik voor dit woord ging".


"Het wordt nog vaak als taboe gezien, iets dat niet gebruikt mag worden, maar ik wil dat woord 'normaal' maken. Wij zijn echter nog niet daar als samenleving. Toen ik erachter kwam dat veel mensen zich ongemakkelijk voelden, wist ik dat ik de titel aan moest laten passen".

NieuwsFilm

meest populair