Dit wist je niet: George Lucas en Carrie Fisher hebben een cameo in 'Hook'

Dit wist je niet: George Lucas en Carrie Fisher hebben een cameo in 'Hook'

Beide sterren van de 'Star Wars'-franchise hebben een kleine rol in 'Hook'.

Steven Spielberg is zonder twijfel een van de grootste filmmakers aller tijden. Van Jaws tot Jurassic Park en de Indiana Jones-franchise, de regisseur heeft heel wat klassiekers gemaakt. Hoewel het niet altijd wordt beschouwd als een van zijn beste films, was zijn film Hook een enorm commercieel succes in 1991. Onder de vele kwaliteiten van de film bevat Hook cameo's van George Lucas en Carrie Fisher.

Robin Williams speelt in Hook de rol van Peter Pan, naast Dustin Hoffman als Captain Hook, Julia Roberts als Tinker Bell, Bob Hoskins als Mr. Smee, Maggie Smith als Granny Wendy en Charlie Korsmo als Jack Banning.

Verhaal
Hook dient als een vervolg op J.M. Barrie's roman Peter and Wendy uit 1911, met de focus op een volwassen Peter Pan die zijn kindertijd is vergeten. In zijn nieuwe leven staat hij bekend als Peter Banning, een succesvolle maar carrièregerichte advocaat met een vrouw (de kleindochter van Wendy) en twee kinderen.

Wanneer zijn oude aartsvijand Captain Hook zijn kinderen ontvoert, keert hij terug naar Neverland om hen te redden. Tijdens de reis herwint hij de herinneringen aan zijn verleden en wordt hij een beter mens.

Cameo's
Hook bevat talloze cameo's van andere veteranen uit de industrie, waaronder Glenn Close als een piratenkapitein en Phil Collins als een detective. Daarnaast hebben dus Star Wars-sterren Lucas en Fisher een cameo in de film. Het kan gemakkelijk zijn om de cameo van Lucas en Fisher in Hook over het hoofd te zien, want ze zijn niet echt te zien.


Hook geeft Peter de kans om kennis te maken met magie wanneer Tinker Bell (Roberts) naar Londen vliegt en begint met het strooien van feeënpoeder door de stad. Lucas en Fisher verschijnen als een stel dat elkaar omarmt op een brug nadat ze betoverd zijn door Tinker Bells magie. Ze beginnen op te stijgen boven de rivier en lijken verrast door de wonderbaarlijke betovering.

Belangrijke rol
Hoewel het leuk is om Lucas en Fisher te zien opduiken voor een korte cameo, vervult de brugscène in Hook een belangrijke rol in het verhaal. Hook stelt in vraag hoeveel van de Peter Pan-mythologie daadwerkelijk echt is en of sommige herinneringen het resultaat zijn van kinderlijke sensatiezucht.


Door te tonen dat Tinker Bells magie ook in de echte wereld van toepassing is, vestigde Spielberg een interne logica voor de werking van de mythologie. Het toonde ook een speelse kant van Tinker Bell, die nog charmanter werd dankzij Roberts' charismatische optreden.

Kijken?
Wil je Hook zien? Je kan de film terugvinden op Pathé Thuis en je kan het ook huren en kopen op Prime Video.

NieuwsFilm