'Titanic', 'Avatar'-producent Jon Landau overleden op 63-jarige leeftijd

'Titanic', 'Avatar'-producent Jon Landau overleden op 63-jarige leeftijd

Landau's levenswerk zal bij fans nog lang in hun hart leven en geeft ze een kans om te ontsnappen aan de realiteit. De producent weet hierbij zijn fans zijn laatste geschenk te geven: een uiterst succesvol nalatenschap.

Filmproducent Jon Landau, die bekendstaat om zijn baanbrekende samenwerkingen met regisseur James Cameron, is op 63-jarige leeftijd overleden aan kanker.

Gedurende de jaren 90 was Landau executive vice president van speelfilmproductie bij Twentieth Century Fox en in 1997 werkte de producent voor het eerst samen met Cameron aan Titanic.

Een grote invloed
Na Titanic werkte Landau samen met Cameron aan Alita Battle Angel, Avatar, Avatar: The Way of Water en was hij toegewijd aan het produceren van de vier geplande Avatar-sequels.

Tevens had de producent niet alleen een grote invloed in de filmwereld, maar ook in de themapark-wereld. Zo was Landau van enorm belang bij de ontwikkeling van 'Pandora - The World of Avatar'.

De creatie van een wereld vol wonderen
Daarnaast werkten hij en Cameron samen met de Walt Disney Company om 'Avatar Flight of Passage' en 'Na'vi River Journey', tot leven te brengen in Disney's Animal Kingdom.



"Het succes van een film hangt ervan af of deze mij ontsnapping biedt; ik wil niet denken aan rekeningen die betaald moeten worden, al die dingen," aldus Landau in 2022.

Een nalatenschap dat werelden overstijgt
Het levenswerk van Landau zal nog lang bij fans in hun hart leven en geeft ze een kans om te ontsnappen aan de realiteit. De producent weet hierbij zijn fans zijn laatste geschenk te geven: een uiterst succesvol nalatenschap.

NieuwsFilm

meest populair