Simon Pegg geeft duidelijk antwoord: komt het nu wel of niet van een 'Shaun of the Dead'-vervolg?

Simon Pegg geeft duidelijk antwoord: komt het nu wel of niet van een 'Shaun of the Dead'-vervolg?

De acteur heeft niks tegen sequels, maar dit verhaal is in zijn ogen afgerond.

Simon Pegg heeft al in heel wat bekende films en series gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan de wereldberoemde franchise Mission: Impossible en de Prime-serie The Boys. Een van zijn geliefdste werken is zonder enige twijfel Shaun of the Dead, maar komt hier ooit nog een vervolg op?

Het is alweer 20 jaar geleden dat we getrakteerd werden op de humoristische zombiefilm. Er wordt echter vandaag de dag nog steeds over gesproken, aangezien deze behoorlijk geliefd is. De nodige fans hopen dan ook dat het ooit nog eens komt van een sequel.

Wel of niet
Hoewel Pegg nog samenwerkte met regisseur Edgar Wright aan Hott Fuzz en The World's End (wat ook wel de 'Three Flavours Cornetto-trilogie wordt genoemd), geven filmfanaten de hoop niet op voor een Shaun of the Dead-vervolg. Peggs onderstaande reactie klinkt echter allesbehalve veelbelovend.

"Ik denk niet dat het ervan komt. Sommige van mijn favoriete films zijn sequels: 'The Empire Strikes Back', 'Aliens' en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik maak zelf ook deel uit van sommige franchises met vervolgen of waar er sprake is van een reboot".

Uiterst kleine kans
Pegg vervolgt: "Ik ben hier dus niks op tegen, maar ik denk dat sommige verhalen gewoon eindigen. Soms is een enkele film genoeg voor een begin, een middenstuk en een einde. Als Shaun en de zombies terugkeren zie ik niet hoe we hier nog een interessant verhaal van kunnen maken".


"Je zou voor een reboot kunnen gaan, maar waarom? Ik denk dat cinema op zijn best is wanneer we met nieuwe dingen komen, iets dat we nog niet gezien hebben". Vorig jaar was Pegg nog harder toen hij werd gevraagd naar een Shaun of the Dead 2: "Het komt er niet van. Vergeet dit maar en focus je op iets anders, want het gebeurt niet".

NieuwsFilm

meest populair