'Inside Out 2' verplettert finaal alle eerdere Pixar-successen

'Inside Out 2' verplettert finaal alle eerdere Pixar-successen

De nieuwste Pixar-film krijgt nu wel concurrentie van een andere animatietopper.

Na bijna drie weken in de Noord-Amerikaanse bioscopen en vele andere landen te hebben gedraaid, staat de Pixar-animatiefilm Inside Out 2 op een indrukwekkende $1,120 miljoen bioscoopomzet. Disney/Pixar lijkt op weg naar een record.

Met de huidige tussenstand ging de animatiefilm van regisseur Kelsey Mann voorbij aan de score van de miljardenfilms Finding Dory ($1,029 miljoen), Toy Story 3 ($1,067 miljoen) en Toy Story 4 ($1,073 miljoen). Slechts een andere Pixar-film wist hoger te scoren.

Record
Disney kondigde aan dat Inside Out 2 minimaal drie maanden in de wereldwijde bioscopen te zien zal zijn voordat de animatiefilm op Video on Demand verschijnt. Er is alle tijd om de score van Incredibles 2 uit 2018 te evenaren en te passeren.

Incredibles 2 wist in de States $608,6 miljoen op te halen en wereldwijd $1,243 miljoen. Inside Out 2 is dus slechts ongeveer $120 miljoen verwijderd van die topscore.

Concurrentie
Er is wel een gevaar. Sinds deze week draait Despicable Me 4 in de wereldwijde zalen en deze animatiefilm is ook zeer geliefd onder de doelgroep. De zesde film in die franchise staat nu al op $73 miljoen wereldwijd, terwijl de film het eerste weekend nog moet ingaan.


Inside Out 2 en Despicable Me 4 zijn sinds deze week allebei te zien in de Nederlandse bioscopen en met de zomervakantie in aantocht zullen beide films ook in Nederland vele miljoenen gaan omzetten.

NieuwsFilm

meest populair