Voor 'Killers of the Flower Moon' stal Lily Gladstone de show in een andere dramafilm

Voor 'Killers of the Flower Moon' stal Lily Gladstone de show in een andere dramafilm

Lilly Gladstone was een paar jaar voordat ze in 'Killers of the Flower Moon' verscheen te zien in 'Certain Women'.

Vorig jaar maakte Lily Gladstone haar grote doorbraak door haar rol als Mollie Kyle in Martin Scorsese's misdaaddrama Killers of the Flower Moon. Ze maakte geschiedenis door de eerste inheemse Amerikaanse te worden die de Golden Globe Award voor Beste Actrice in een Film - Drama won en genomineerd werd voor de Oscar voor Beste Actrice.

Een paar jaar eerder, in 2016, speelde Gladstone in een andere dramafilm die je gezien moet hebben en waarin ze de show stal. Een filmmaker die haar talent al zag lang voordat de massa het opmerkte, is Kelly Reichardt, die haar castte in Certain Women, wat een uitstekende introductie is tot Gladstone's talent.

Verhaal
Certain Women werd bewerkt, geschreven en geregisseerd door Reichardt, en is gebaseerd op Native Sandstone, Travis, B. en Tome, drie korte verhalen uit Maile Meloy's collecties Half in Love en Both Ways Is the Only Way I Want It.

Gladstone speelt in de film een van de hoofdrollen naast grote namen als Laura Dern, Kristen Stewart, Michelle Williams en Jared Harris. Certain Women volgt vier wilskrachtige vrouwen die proberen hun weg te vinden in Montana: een advocate worstelt met seksisme op kantoor, een moeder komt tegenover de mannen in haar leven te staan, en een jonge studente en eenzame ranchknecht bouwen een bijzondere band op.

Rancher
Gladstone speelt in Certain Women de rol van een naamloze rancher, die haar dagen alleen op een boerderij doorbrengt met alleen de dieren, de televisie en haar Corgi als gezelschap. Op een avond na het werk rijdt ze met haar truck naar de stad en legt ze contact met lerares Beth (Stewart), waarbij ze na de les samen in het plaatselijke diner eten. Dit ontwikkelt zich tot een band waar de rancher door geobsedeerd raakt.


We weten heel weinig over deze rancher, behalve haar dagelijkse routine en wat Gladstone van haar aan ons overbrengt. We voelen haar gevoel van isolatie en dat, hoewel ze zich comfortabel voelt in haar leven van boerenwerk, ze er niet echt tevreden mee is. Ze is een beetje een zwerver, die 's nachts op zoek gaat naar de mogelijkheid van iets dat een vonk toevoegt.

Positief ontvangen
Certain Women is de eerste film van Reichardt die de 1 miljoen dollar aan de kassa bereikte. Het ging in première op het Sundance Film Festival in de US en was ook te zien in tal van andere filmfestivals.


De film kreeg vooral positieve recensies en heeft een hoge score van 92% op Rotten Tomatoes. De consensus op de website luidt: "Certain Women toont verder het talent van schrijfster-regisseur Kelly Reichardt voor het vertellen van de verhalen van gewone mensen met ongebruikelijke empathie en vaardigheid."

Kijken?
Wil je Certain Women zien? Je kan de film bekijken op Netflix en je kan het ook huren en kopen op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair