Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

1917 (2019)
Regie: Sam Mendes | Cast: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, e.a. | Te zien op: Prime Video
Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake de levensgevaarlijke opdracht om een boodschap af te leveren waarmee een dodelijke aanval voorkomen kan worden. In een race tegen de klok moeten ze hiervoor een groot vijandelijk terrein zien te doorkruisen.



Do Not Hesitate (2021)
Regie: Shariff Korver | Cast: Tobias Kersloot, Joes Brauers, Spencer Bogaert, e.a. | Te zien op: CineMember / HBO Max
Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. De soldaten proberen het hoofd koel te houden, maar verliezen hun grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken.



Tigerland (2000)
Regie: Joel Schumacher | Cast: Colin Farrell, Matthew Davis, Clifton Collins Jr., e.a. | Te zien op: Disney+
1971. De rebelse Roland Bozz, die net uit de gevangenis is gekomen, voegt zich bij een peloton jonge soldaten in legerbasis Tigerland. In dit trainingskamp worden soldaten voorbereid voor vertrek naar Vietnam. Ondanks zijn opstandigheid, wordt hij aangewezen als aanvoerder van zijn eenheid. Met succes weet Bozz zijn mannen te verenigen, met buitengewone gevolgen.



NieuwsFilm

meest populair