Keira Knightley liep enorm trauma op na 'Pirates of the Caribbean': jarenlang in therapie

Keira Knightley liep enorm trauma op na 'Pirates of the Caribbean': jarenlang in therapie

Keira Knightley bespreekt haar traumatische ervaring na haar rol in Pirates of the Caribbean.

Keira Knightley acteert al zo'n 25 jaar. Ze werd in 2003 erg bekend door haar rol in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Ze was toen 18 jaar.

De Britse actrice is nu 38 jaar en doet het kalmer aan. Ze heeft een jong gezin en zet zich ook in voor goede doelen. Hier in gesprek met Harper's Bazaar vertelde Keira dat haar personage in die piratenfilm heel anders was dan ze zelf is. Daar raakte ze zo van in de war dat ze jaren in therapie ging.

Machteloze situatie
Keira Knightley zei: "Ze was een lustobject voor iedereen. Niet dat ze niet strijdbaar was. Maar het was interessant om een tomboy te zijn en het tegenovergestelde te doen. Ik voelde me beperkt en zat vast. Met de rollen daarna probeerde ik daaruit te breken."

In die vijf jaar na de eerste Pirates bleef ze zich beperkt voelen. Ook al verscheen ze in andere grote films als Love Actually, Atonement en Pride & Prejudice - of misschien juist daardoor. Ze zei: "Ik voelde me machteloos en gekooid. Ik was ambitieus en gedreven en dat leidde tot een burnout."

Groot trauma
Ze kreeg de diagnose posttraumatische stress disorder en nam twee jaar vrij om te werken aan haar trauma. Daarna pakte ze kleine indie films en rollen met meer nuances. Ze kreeg een Oscarnominatie voor The Imitation Game en zei: "Geen grammetje van mij twijfelde aan dat ik me erheen zou slaan." Meer volgt in de YouTube-video van Harper's Bazaar.


Ook interessant
Emily Blunt over haar beroemde naaktscène: "Ik vraag me af of dit nodig is"
Het komt wel vaker voor dat een filmster uit de kleren gaat voor een film. Sommige acteurs hebben hier geen moeite mee, anderen vinden het toch iets lastiger. Emily Blunt heeft hier ook wat ervaring mee, maar... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair