De echte naam van Tom Cruise raad je echt nooit

De echte naam van Tom Cruise raad je echt nooit

Tom Cruise is niet de volledige naam van de acteur.

Tom Cruise is een van de best betaalde acteurs ter wereld en is niet meer weg te denken van het grote scherm. Van Top Gun tot de Mission: Impossible-serie, Cruise heeft in heel wat succesvolle films gespeeld. Maar wist je dat Tom Cruise niet de echte naam is van de acteur?

Cruise heeft al een indrukwekkende carrière van meer dan vier decennia achter de rug en denkt nog niet aan stoppen. Hij ontwikkelde op jonge leeftijd een passie voor acteren. Na het afronden van de middelbare school in Glen Ridge, New Jersey, verhuisde hij naar New York City om zijn droom om acteur te worden na te jagen.

Doorbraak
Cruises doorbraakrol was in de romantische dramafilm Risky Business, dat hem naar het sterrendom katapulteerde. Echter, het was zijn rol als Pete "Maverick" Mitchell in Top Gun die hem stevig vestigde als een van Hollywood's leidende mannen.

Sindsdien heeft hij in talrijke kaskrakers gespeeld zoals Rain Man, A Few Good Men, Jerry Maguire, Minority Report en de Mission: Impossible-serie. In totaal speelde Cruise al in meer dan 40 films.

Best betaalde acteurs
Cruise heeft in zijn carrière verschillende prijzen ontvangen, waaronder een Ere-Gouden Palm en drie Golden Globe Awards. Hij werd ook vier keer genomineerd voor een Oscar. Zijn films hebben wereldwijd meer dan 12 miljard dollar opgebracht, waarmee hij een van de best verdienende filmsterren aller tijden is. Hij behoort tot de best betaalde acteurs ter wereld.


Naast zijn acteerprestaties is hij een complex individu met diverse interesses en prestaties. Hij staat bekend om het uitvoeren van veel van zijn eigen stunts, een bewijs van zijn toewijding aan authenticiteit op het scherm.

Thomas Cruise
Cruise veranderde niet zozeer zijn naam, maar verkorte het. Zo werd hij geboren als Thomas Cruise Mapother IV in Syracuse, New York op 3 juli 1962 als kind van een elektrotechnisch ingenieur en een lerares speciaal onderwijs.


Zijn vader, Thomas Mapother III, was volgens Cruise "een koopman van chaos" die zijn kinderen vernederde en intimideerde. Cruise besloot zich te distantiëren van zijn misbruik door de naam Mapother te laten vallen toen zijn acteercarrière van de grond kwam. Privé zou Cruise nog steeds zijn volledige geboortenaam gebruiken. Zijn neef, Lost-acteur William Mapother, heeft de familienaam behouden.

Persoonlijke uitdagingen
Ondanks persoonlijke uitdagingen, waaronder Scientology en meerdere echtscheidingen, blijft Cruise het publiek over de hele wereld boeien met zijn charismatische optredens terwijl hij vastberaden blijft in zowel zijn professionele bezigheden als persoonlijke overtuigingen.


Cruise is na al die jaren nog steeds heel geliefd en denkt nog niet aan stoppen. Zo staat er een achtste Mission: Impossible-film gepland voor 2025 en werd eerder dit jaar aangekondigd dat Cruise zou spelen in een nieuwe film geregisseerd door Alejandro G. Iñárritu. Dit wordt zijn eerste film bij Warner Bros. Pictures in 10 jaar.

Ook interessant
Dit wist je niet: De echte naam van acteur Vin Diesel is echt compleet anders
In de afgelopen twee decennia is Vin Diesel een bekende naam geworden. Van zijn langdurige rol als Dominic Toretto in de Fast and Furious-franchise tot het spelen.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair