Rotten Tomatoes score van 'Beverly Hills Cop: Alex F': top of flop?

Rotten Tomatoes score van 'Beverly Hills Cop: Alex F': top of flop?

Zo te horen weet Eddie Murphy nog steeds hoe hij in de huid moet kruipen van Alex Foley.

Eddie Murphy is al decennialang een grote naam in Hollywood, al is een van zijn bekendste werken toch wel de Beverly Hills Cop-franchie. Het nieuwe deel, genaamd Alex F, is nu te zien op Netflix, maar hoe wordt deze eigenlijk onthaald?

In 1984 kroop de acteur voor het eerst in de huid van Axel Foley, een straatwijze politierechercheur uit Detroit die naar Beverly Hills gaat om daar de moord op zijn vriend te onderzoeken. De film werd geprezen voor zijn mix van humor en actie. Deze werd dan ook een groot succes.

Meer
In 1987 volgde Beverly Hills Cop II. Ook deze sequel werd goed ontvangen, waardoor een derde deel verscheen in 1994. Lange tijd leek het hierbij te blijven, maar nu, 30 jaar later, keert Murphy toch terug als Foley in Beverly Hills Cop: Axel F.

Ook in het vierde hoofdstuk keert Foley uiteraard terug naar Beverly Hills, om zijn vriend Billy Rosewood (Judge Reinhold) uit de penarie te helpen. De vraag is nu, hoe wordt de blockbuster eigenlijk onthaald?

Mooie cijfers
Op Rotten Tomatoes scoort Axel F vooralsnog een prima 70% na 60 recensies. De meeste filmcritici zijn het met elkaar eens en zeggen dat het vierde deel de voorgangers eer aandoet. Ook is dit hoofdstuk weer grappig en gevuld met indrukwekkende actiescenes.



NieuwsFilm

meest populair