Pedro Pascal over Mescal: "Liever uit een gebouw gegooid dan opnieuw tegen hem vechten"

Pedro Pascal over Mescal: "Liever uit een gebouw gegooid dan opnieuw tegen hem vechten"

De acteur had veel moeite met de 'Gladiator 2' stunts vanwege Paul Mescals indrukwekkende transformatie.

Hoewel The Last of Us-ster Pedro Pascal zijn hand niet omdraaide om een hordes geïnfecteerden af te slachten, viel het vechten met Paul Mescal toch wat zwaarder dan verwacht. Mescals transformatie voor Gladiator 2 in spierbundel was nogal ontmoedigend voor de stunts die ze samen opnamen.

In een interview gaf Pascal, die de rol van Marcus Acacius speelt, aan dat hij bijzonder weinig zin heeft om opnieuw met Paul Mescal lijf tot lijf te gaan: "Hij werd zo sterk. Ik word liever van een gebouw gegooid dan dat ik nog een keer tegen hem moet vechten."

Romeinse krijger
Het vechten viel Pascal zwaar: "Om het op te nemen tegen iemand die zo fit, getalenteerd en zoveel jonger is... Het is bruut, man. Ik noem hem Brick Wall Paul." (Bakstenenmuur Paul)

Mescal vertelde dat hij voor zijn rol eruit wilde zien als een echte Romeinse krijger: "Ik wilde gewoon groot en sterk zijn en eruitzien als iemand die wat schade kan aanrichten als de pleuris uitbreekt"

Sterker gevoel
De 28-jarige Ierse acteur gaf ook aan dat het sterker voelen ook goed voor de film was: "Je sterk voelen in je lichaam dat gewoon een ander gevoel oproept. Je draagt jezelf anders. Het heeft een psychologisch effect op je op een manier die nuttig is voor de film."


Na zo'n 20 jaar van ontwikkeling komt Gladiator 2 met Pascal, Mescal en Denzel Washington dit jaar eindelijk uit. Op 22 november kunnen we het Ridley Scott-actiespektakel gaan aanschouwen in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair