Voormalig 'Star Wars'-acteur heeft advies voor Disney: "luister eens naar de fans"

Voormalig 'Star Wars'-acteur heeft advies voor Disney: "luister eens naar de fans"

Joel Edgerton denkt dat de grootste fans met hele goede verhalen zouden kunnen komen.

Star Wars-films en series worden de laatste jaren behoorlijk wisselvallig onthaald. Kijk maar eens naar de recente The Acolyte-serie. Deze scoort op Rotten Tomatoes een 83% van de filmcritici, maar slechts een 14% van 'het gewone publiek'. Acteur Joel Edgerton heeft de oplossing.

Edgerton heeft al in de nodige grote films gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan Midnight Special en Warrior. Een van zijn bekendste rollen is echter toch die wel van Uncle Owen in 'a galaxy far, far away'.

Rol
Hij dook al kort op in de prequel trilogie, maar kreeg meer te doen in de Obi-Wan Kenobi-serie. Tijdens een recent interview laat de acteur zich uit over de stand van zaken. Hij vindt dat Lucasfilm meer naar de fans zou moeten luisteren.

"Er zijn Star Wars-fans die betere Star Wars verhalen zouden kunnen schrijven dan je je voor kan stellen. Zij zien de Star Wars-wereld als de bijbel en weten er alles over. Ik denk dat het de moeite waard is om gesprekken met hen aan te knopen, want zo zouden heel veel gave verhalen tot stand kunnen komen".

Terugkeer
Edgerton staat ook open voor een mogelijke terugkeer. Toen hem werd gevraagd of Uncle Owen een solo-serie aan zou kunnen, was zijn reactie als volgt: "Zeker wel. Je ziet dat Owen tegen de oorlog is, maar misschien dat hij gewoon Luke wil beschermen hiervan".


"Het zou gaaf zijn als we erachter komen dat hij eigenlijk een soort van 'Tatooine Navy Seal' was die ook behoorlijk wat dingen heeft meegemaakt. Ik denk dat dit een interessant verhaal zou kunnen zijn".

NieuwsFilm

meest populair