Deze topacteur was het niet eens met Quentin Tarantino en wees de hoofdrol in 'Django Unchained' af

Deze topacteur was het niet eens met Quentin Tarantino en wees de hoofdrol in 'Django Unchained' af

Will Smith wees de rol van Django in 'Django Unchained' af.

In 2012 kwam de westernfilm Django Unchained uit, geschreven en geregisseerd door Quentin Tarantino, met onder andere Jamie Foxx in de hoofdrol als Django. Maar aanvankelijk had Tarantino iemand anders in gedachten voor deze rol.

Naast Foxx spelen ook Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington en Samuel L. Jackson een hoofdrol in de film met Walton Goggins, Dennis Christopher, James Remar, Michael Parks en Don Johnson in ondersteunende rollen.

Django
Django Unchained speelt zich af in het Oude Westen en het Antebellum Zuiden en is een sterk gestileerde, zwaar revisionistische eerbetoon aan spaghettiwesterns, in het bijzonder de Italiaanse film Django uit 1966 van Sergio Corbucci, waarvan de ster, Franco Nero, een cameo heeft.

De ontwikkeling van Django Unchained begon in 2007 toen Tarantino een boek over Corbucci aan het schrijven was. De film volgt een slaaf die traint onder een Duitse premiejager met als uiteindelijke doel zijn vrouw weer te herenigen.

Liefde als antwoord
Foxx speelde in de film Django Freeman, een van de hoofdpersonages. Maar Foxx was niet de eerste acteur die Tarantino in gedachten had voor de rol. Niemand minder dan Will Smith kreeg de rol aangeboden, maar hij weigerde. Tarantino schreef de rol zelfs met Smith in gedachten en Smiths agenten en manager wilden dat hij de rol aannam.


Uiteindelijk weigerde Smith dus de rol. Hij vond het basisverhaal geweldig, maar kon het niet eens worden met Tarantino over de creatieve richting. "Ik wilde die film zo graag maken, maar ik vond dat het alleen maar kon als het een liefdesverhaal was, geen wraakverhaal. Ik kon gewoon niet accepteren dat geweld het antwoord was. Liefde moest het antwoord zijn," legde Smith uit.

Niet de hoofdrol
Een andere reden waarom Smith de rol van Django in Django Unchained zou hebben geweigerd, zou zijn dat hij zich zorgen maakte dat het personage van Waltz als premiejager de betere rol was.


Smith vertelde in een interview: "Django was niet de hoofdrol, dus ik dacht, ik moet de hoofdrol hebben. Het andere personage was de hoofdrol! Ik zei, 'Nee, Quentin, alsjeblieft, ik moet de slechterik doden!'"

Briljant
Django Unchained was uiteindelijk een groot succes en bracht wereldwijd meer dan 426 miljoen dollar op met een budget van 100 miljoen dollar. De film ontving talloze prijzen en nominaties, waaronder de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol voor Waltz. Smith benadrukte dat hij niet bitter is over het missen van een rol in de film. Zo zei hij: "Ik vond de film briljant. Alleen niet voor mij."


Wil je Django Unchained zien? Je kan de film huren en kopen op onder andere Pathé Thuis en Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair