In 2006 zette Yolanthe Cabau heel Nederland op zijn kop

In 2006 zette Yolanthe Cabau heel Nederland op zijn kop

Heel hoogstaand was de korte film Turkse Chick niet, maar wel veelbesproken.

In 2006 maakte regisseur Lodewijk Crijns, toen vooral bekend van Jezus is een Palestijn en Loverboy, de korte film Turkse Chick In de film van 10 minuten had Yolanthe Cabau, die toen nog niet echt was doorgebroken, een belangrijke rol. In 2006 werd ze wel tot 'de meest sexy vrouw van Nederland' gebombardeerd door de lezers van FHM.

De korte film leverde Yolanthe heel wat aandacht op, al was Turkse Chick vooral bedoeld om onderwerpen als bling-bling, eerwraak en moslimextremisme op de hak te nemen.

"Je doet soms dingen"
Yolanthe was achteraf niet heel gelukkig met de rol. Later liet ze via haar woordvoerster Arlette Lerby weten: "Je doet soms dingen waar je later anders tegenaan kijkt. Je ontwikkelt je."

In de korte film zien we hoe skater Fokko (Julian Wolf) de Turkse Dilara ziet, die zijn hoofd helemaal op hol laat slaan. Op het moment suprême in de korte film krijgt hij te maken met de broers van Dilara, die Fokko zelfs willen opblazen.


Diepere boodschap
Overigens zit er echt een diepere boodschap in Turkse Chick. Een van de vrienden van Fokko zegt op een gegeven moment: ""Als zo'n jongen iets met onze meisjes wil, dan moet dat allemaal maar kunnen, maar als wij met hun meisjes zouden willen dan kan dat fokking niet. Eigenlijk zijn wij de tweederangs burgers." Crijns gaf aan dit "hypocriet en onrechtvaardig" te vinden.

De korte film Turkse Chick staat op Facebook en een ongeblurde versie van de scène met Yolanthe vind je op de website van Internet Gekkies.

Ook interessant
In 2014 liet Emma Watson je stijl achterover slaan in monsterlijk witte jumpsuit
Enige tijd geleden liet Emma Watson weten dat ze zeker openstaat om weer in films te gaan spelen. Helaas voor haar fans stamt haar laatste echt rol alweer uit 2019, toen ze te zien was in de succesvolle film Little Women van Greta Gerwig. Lees verder...

NieuwsFilm

meest populair