'Back to the Future' werd bijna niet gemaakt vanwege deze 'incest scène'

'Back to the Future' werd bijna niet gemaakt vanwege deze 'incest scène'

Producent Bob Gale zegt dat menig studio het risico niet durfde te nemen.

Als je een lijstje moet maken met iconische films is de kans groot dat je Back to the Future noemt. De avonturen van Marty McFly en de excentrieke Dr. Emmett Brown hebben generaties lang kijkers geboeid, maar het had er allemaal heel anders uit kunnen komen te zien.

De eerste film, die uitgroeide tot de bekendste van de reeks, bevat namelijk een scène die in de ogen van de nodige studio's behoorlijk controversieel is. Het gaat hier om het moment wanneer Marty terugreist in de tijd en hier zijn jongere moeder tegenkomt.

Kus
Wanneer Marty in de jaren vijftig terechtkomt, wordt zijn moeder verliefd op hem. Zij heeft er geen idee van dat het hier gaat om haar toekomstige zoon en kust hem. Een onschuldig grapje zou je zeggen, maar eentje die voor veel opschudding zorgde.

Bob Gale, de producent van de blockbuster, sprak eerder over een ontmoeting met een studiobaas: "We hadden een afspraak met een grote producent, die meteen zei: "Zijn jullie gestoord? Dit kunnen we niet doen! Een jongen met zijn moeder in de auto die gaan kussen? Dit is incest! Dit kunnen we niet maken bij Disney, dit gaat veel te ver!"".

Problemen
Andere studio's vonden het ook teveel op incest lijken. Zij waren bang het publiek dit niet zou accepteren en wilden Back to the Future als gevolg hiervan dan ook niet financieren. Maar liefst 40 grote filmhuizen zouden de film vanwege dit controversiële kusmoment hebben geweigerd.


Uiteindelijk vond regisseur Robert Zemeckis een bondgenoot in Steven Spielberg. De wereldberoemde filmmaker zorgde er met zijn steun voor dat de film toch gemaakt kon worden, zelfs met de controversiële scène.

Ontvangst
Hoewel dit moment wel zorgde voor enkele gefronste wenkbrauwen, werd Back to the Future een enorm succes, dat vandaag de dag nog steeds wordt gekoesterd door fans over de hele wereld. Universal Studios zal er dan ook zeker geen spijt van hebben dat zij de film hebben opgepikt.



NieuwsFilm

meest populair