Viggo Mortensen wil zijn passieproject maken, maar kan hij wel investeerders vinden?

Viggo Mortensen wil zijn passieproject maken, maar kan hij wel investeerders vinden?

Het lijkt erop dat dit misschien wel een soortgelijk gevalletje wordt à la Kevin Costner met 'Horizon'.

Elke filmfanaat kent Viggo Mortensen als een legendarische acteur. De filmster, voornamelijk bekend van zijn rol als Aragorn in de Lord of the Rings-trilogie, heeft al heel wat moois gemaakt, maar geniet ook van het regisseren van films. Hier laat hij zich tijdens een gesprek over uit.

Ondanks het feit dat Mortensen vele pareltjes heeft gemaakt zoals Eastern Promises, Captain Fantastic en Green Book, regisseert hij de laatste jaren ook alsmaar meer. Zo maakte hij enkele jaren geleden Falling en nu weer de western The Dead Don't Hurt. Dit smaakt duidelijk naar meer.

Plan
Tijdens een recent interview laat Mortensen weten dat hij al lange tijd werkt aan een van zijn passieprojecten. Hij heeft zijn zinnen gezet op zijn volgende regie-klus en laat nu weten wat me kunnen verwachten.

"Het gaat om een film met alleen maar inheemse talen. Er zullen geen witte personages in de film zitten en ook geen grote namen of bekende acteurs. Wat ik wel kan zeggen is dat er héél veel paarden inzitten".

Succes
Toch is Mortensen ervan overtuigd dat het een groot succes kan worden: "Ik denk zeker dat het een brede aantrekkingskracht zal hebben, want het is een universeel, coming-of-age verhaal over een adolescent. Dit zal veel mensen aanspreken".


"Het enige wat ik nog moet uitvogelen is hoe het gaat met het budget. Het is voor mij heel belangrijk de creatieve controle te houden over mijn eigen films. Als dat niet het geval is, maak ik mijn films niet. Dat is een lastig process, maar ik weet dat het gaat lukken. Ik moet nu alleen nog de investeerders vinden".

NieuwsFilm

meest populair