Morgan Freeman krijgt enorm veel kritiek voor zijn absurde filmpjes met 'nepo niece'

Morgan Freeman krijgt enorm veel kritiek voor zijn absurde filmpjes met 'nepo niece'

Een opluchting: het lijkt allemaal niet te kloppen en gaat om een nieuwe AI-scam.

Morgan Freeman is al decennialang een geliefde acteur. De Hollywoodster staat voornamelijk bekend vanwege zijn iconische stem, maar dat hij nu van zijn 'nichtje' werkt en zijn geld lijkt weg te gooien gaat zijn fans te ver. De vraag is, klopt dit verhaal wel?

Freeman, bekend van pareltjes als The Shawshank Redemption en Seven, kwam enkele dagen geleden op een negatieve manier in het nieuws langs. De acteur zou bakken met geld uitgeven aan zijn nichtje, die dit weer zou uitgeven aan peperdure items en reizen.

TikTok
Het gaat hier om een influencer, genaamd Justine, die beweert het nichtje te zijn van de acteur legende. Het lijkt er dan ook op dat Freeman zelfs haar videootjes inspreekt, waarin hij toegeeft dat zijn nichtje zijn geld over de toonbank smijt, maar hij teveel van haar houdt om hier mee te kunnen stoppen.

Freeman kreeg hiervoor flink wat kritiek, maar nu laat de 87-jarige acteur weten dat dit helemaal niet klopt. Deze Justine is namelijk geen nichtje van hem en maakt gebruik van een AI-programma om het te doen voor laten komen alsof de acteur haar filmpjes inspreekt.

Antwoord
De echte Freeman is hiervan niet gediend en laat dit weten ook. Zo zegt de met een Oscar bekroonde acteur op sociale media: "Bedankt aan mijn fantastische fans, en jullie waakzaamheid en steun".


"Dankzij jullie kunnen wij deze AI-imitaties van mijn stem waarvoor geen goedkeuring gegeven opsporen en aankaarten. Jullie toewijding zorgt ervoor dat integriteit en authenticiteit voorop blijft staan".

NieuwsFilm

meest populair