Dit is zonder twijfel de meest ondergewaardeerde rol van 'Harry Potter'-ster Daniel Radcliffe

Dit is zonder twijfel de meest ondergewaardeerde rol van 'Harry Potter'-ster Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe speelt de hoofdrol in 'Weird: The Al Yankovic Story'.

Daniel Radcliffe mag intussen al 34 jaar oud zijn en heel wat andere rollen gespeeld hebben, maar hij blijft het bekendst door zijn rol als Harry Potter in de Harry Potter-films. Zou je een andere film met Radcliffe willen zien, dan is Weird: The Al Yankovic Story zeker de moeite waard.

Weird: The Al Yankovic Story is een biografische muzikale parodiefilm uit 2022, geregisseerd door Eric Appel, in zijn regiedebuut voor een speelfilm. Het is gebaseerd op een scenario dat hij samen met Weird Al Yankovic schreef.

Satire
De film is een satire op muzikale biografieën en is losjes gebaseerd op Yankovic's leven en carrière als accordeonist en parodietekstschrijver. Radcliffe speelt de rol van Yankovic met Evan Rachel Wood, Rainn Wilson, Toby Huss en Julianne Nicholson in bijrollen.

Weird: The Al Yankovic Story verkent alle facetten van Yankovic's leven, van zijn bliksemsnelle opkomst tot roem met vroege hits zoals Eat It en Like a Surgeon tot zijn stormachtige liefdesaffaires met beroemdheden en zijn berucht losbandige levensstijl.

Van nep-trailer naar echte film
Een nep-trailer voor een satirische biografische film werd in 2010 door Appel geproduceerd voor Funny or Die. Yankovic vertoonde de trailer tijdens zijn concerten, wat fans deed afvragen wanneer er een volledige film zou worden gemaakt. Dit leidde ertoe dat Yankovic en Appel samen het concept van de film ontwikkelden.


Weird: The Al Yankovic Story ging in première op het Toronto International Film Festival van 2022 en ontving positieve recensies van critici, die vooral het scenario, de humor en de acteerprestaties (met name die van Radcliffe) prezen. De film won 2 Emmy Awards en was ook genomineerd voor tal van andere prijzen.

Absoluut hilarisch
Radcliffe's vertolking van de gelijknamige muzikant is absoluut een van zijn beste. De acteur geeft alles wat hij heeft bij het spelen van een gefictionaliseerde versie van Yankovic en hij is absoluut hilarisch.


Radcliffe wordt omringd door komieken in de film, maar hij slaagt erin om het grappigste deel te zijn, wat betekent dat Weird: The Al Yankovic Story een van de meest ondergewaardeerde filmoptredens van de bekende acteur bevat.

Kijken?
Wil je Radcliffe zien in Weird: The Al Yankovic Story? Je kan de film op dit moment niet terugvinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd en blu-ray.

NieuwsFilm

meest populair