Dit wist je niet: de echt naam van Tom Hardy is heel anders

Dit wist je niet: de echt naam van Tom Hardy is heel anders

Tom is niet de echte voornaam van de Britse acteur.

Heel wat acteurs gebruiken niet hun echte naam, maar een bijnaam of andere versie van hun naam. Dit is het geval bij Tom Hardy, die zijn voornaam veranderd heeft. Zo is Tom niet de echte voornaam van de Britse acteur.

Hardy heeft in zijn carrière al in tal van films en series gespeeld. Je kan hem vanaf 4 juli in de nieuwste film The Bikeriders zien en in oktober speelt hij voor de derde keer de rol van Eddie Brock alias Venom in Venom: The Last Dance.

Debuut
Na een opleiding in acteren aan het Drama Centre London, maakte Hardy zijn filmdebuut in Ridley Scott's Black Hawk Down (2001). Dat jaar was hij ook te zien in de oorlogsserie Band of Brothers.

Hij had bijrollen in Star Trek: Nemesis (2002) en RocknRolla (2008), en speelde daarna hoofdrollen in Bronson (2008), Warrior (2011), Tinker Tailor Soldier Spy (2011), Lawless (2012), This Means War (2012) en Locke (2013).

Mad Max en Venom
In 2015 speelde Hardy Max Rockatansky in Mad Max: Fury Road en beide Kray-tweelingbroers in Legend, en werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in The Revenant. Tussen 2014 en 2022 speelde hij in de serie Peaky Blinders als Alfie Solomons.


Hardy verscheen in drie Christopher Nolan-films: Inception (2010), The Dark Knight Rises (2012) als Bane en Dunkirk (2017). Sindsdien speelde hij als Eddie Brock alias Venom in de film Venom en het vervolg uit 2021, Venom: Let There Be Carnage. Hij zal later dit jaar een derde keer te zien zijn als Eddie alias Venom in Venom: The Last Dance.

Echte naam
Al die tijd gebruikte Hardy niet zijn echte voornaam. De Britse acteur werd eigenlijk geboren als Edward Thomas Hardy bij zijn ouders Anne en Edward (vermoedelijk Tom's naamgever) in 1977.


Hardy heeft duidelijk zijn voornaam laten vallen en besloten om in plaats daarvan de korte versie van zijn middelste naam te gebruiken.

NieuwsFilm

meest populair