Oorlogsfilm met Henry Cavill niet in de bioscoop: binnenkort al te streamen in Nederland

Oorlogsfilm met Henry Cavill niet in de bioscoop: binnenkort al te streamen in Nederland

The Ministry of Ungentlemanly Warfare van Guy Ritchie direct op Prime Video.

Met een Tomatometer-score van 70 procent en een 6,9 als IMDb-cijfer scoort The Ministry of Ungentlemanly Warfare van regisseur Guy Ritchie prima. Toch bezochten maar weinig Noord-Amerikanen de film in de bioscoop en dat is waarschijnlijk de reden dat de oorlogsfilm de Nederlandse bioscopen skipt.

Met een Noord-Amerikaanse opbrengst van $20,5 miljoen en een totaalopbrengst van nog geen $27 miljoen viel de omzet van de $60 miljoen kostende film van Black Bear Pictures en Jerry Bruckheimer Films zwaar tegen. Met een dergelijk productiebudget moet de film minimaal zo'n $150 miljoen opbrengen om echt winstgevend te zijn.

Nederland
Daarom slaat The Ministry of Ungentlemanly Warfare onder andere de Nederlandse bioscopen over en zal direct op streaming verschijnen. Over een kleine maand, op 25 juli, zet Prime Video de oorlogsfilm online. Prime Video noemt de film ook wel Het Ministerie van Ongehoorzame Oorlogsvoering.

De hoofdrollen in de film zijn voor onder andere Henry Cavill, Eiza González, Alan Ritchson, Henry Golding en Alex Pettyfer. De film is gebaseerd op Churchill's Secret Warriors: The Explosive True Story of the Special Forces Desperadoes of WWII uit 2014 van schrijver Damien Lewis.

WOII
In de WOII-oorlogsfilm zien we hoe onder andere de Britse premier Winston Churchill en schrijver Ian Fleming een speciale gevechtseenheid oprichten. De eenheid bestaat uit een groep waaghalzen en buitenbeentjes en moet op een gevaarlijke missie in de nazi-Duitsland. De aanpak daarbij is duidelijk anders dan gebruikelijk.


De critics consensus op Rotten Tomatoes: "The Ministry of Ungentlemanly Warfare is opnieuw een solide toevoeging aan Guy Ritchie's pantheon. De film transformeert een waargebeurd verhaal van durf in een actiefilm vol spektakel en heel veel spanning."

NieuwsFilm

meest populair