Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Hacksaw Ridge (2016)
Regie: Mel Gibson | Cast: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey, e.a. | Te zien op: Videoland
De Amerikaanse soldaat Desmond Doss gelooft weliswaar dat de oorlog rechtvaardig is, maar vindt moorden desondanks verkeerd. Daarom dient hij als hospik en is hij de enige soldaat aan het front zonder wapen. Aanvankelijk is hij daardoor het pispaaltje, maar als hij tijdens de bloederige slag om Okinawa op die manier vele levens weet te redden, begint men hem toch te zien als een ware held.



12 Strong (2018)
Regie: Nicolai Fuglsig | Cast: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, e.a. | Te zien op:
Netflix / Prime Video
Mitch Nelson, een ambitieuze kapitein, heeft direct na de aanslagen van 11 september in Afghanistan de leiding over een speciale twaalfkoppige eenheid. Hij moet daar samen met een lokale bondgenoot de Taliban uit zien te schakelen. Deze missie zorgt al snel voor ongekende spanningen op meerdere fronten.



Jarhead (2005)
Regie: Sam Mendes | Cast: Jamie Foxx, Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, e.a. | Te zien op: SkyShowtime
Marinier Anthony Swofford wordt na zijn training als scherpschutter uitgezonden naar Irak, waar de eerste Golfoorlog gaande is. In de snikhete woestijn wachten hij en zijn maten maandenlang tot er iets gebeurt. De vijand kan om elke hoek liggen, maar Swofford kan niks doen omdat er vooral via de lucht wordt gevochten. Deze omstandigheden breken de militairen langzaam maar zeker op.



NieuwsFilm

meest populair