'Kinds of Kindness' breekt box office-record: nieuw succes voor 'Poor Things'-duo

'Kinds of Kindness' breekt box office-record: nieuw succes voor 'Poor Things'-duo

Yorgos Lanthimos en zijn 'muze' Emma Stone hebben wederom een hit te pakken.

We zijn eigenlijk nog niet goed en wel uitgepraat over Poor Things maar nu is de nieuwe samenwerking van regisseur Yorgos Lantimos en actrice Emma Stone alweer een groot succes. Kinds of Kindness breekt namelijk een box-office record.

Poor Things werd niet alleen sterk onthaald, het mag ook een box-office hit genoemd worden. De Oscar bekroonde film haalde wereldwijd maar liefst 120 miljoen dollar op tegenover een budget van 35 miljoen dollar. Dit zet Lanthimos nu door.

Opnieuw een succes
Toen Poor Things net verscheen, opende deze enkel en alleen in 9 bioscopen in december 2023. In het eerste weekend haalde de film 644.000 dollar op, een gemiddelde van 72.000 dollar per bioscoop. Dit was de derde beste opening van 2023.

Kinds of Kindness doet hier nog een schepje bovenop. Deze film was afgelopen weekend maar in 5 bioscopen te zien en haalde hier 350.000 dollar op. Dit komt weer uit op 70.000 dollar per bioscoop, en is in dat opzicht veruit het beste openingsweekend van 2024.

Meer
Het lijkt erop dat Lanthimos en Stone dus weer goud in handen hebben. In de komende weken zal Kinds of Kindness in meer bioscopen uitkomen, dus het wordt interessant om te zien of ze dit succes kunnen doorzetten.



NieuwsFilm

meest populair