'Inside Out 2' bevat een subtiele verwijzing naar deze jaren 80-klassieker

'Inside Out 2' bevat een subtiele verwijzing naar deze jaren 80-klassieker

De nieuwste Pixar-bioscoophit bevat een subtiele verwijzing naar 'Back to the Future'.

Pixars Inside Out 2 heeft de bioscopen overgenomen deze zomer en alle records verpletterd. Een deel van het succes is te danken aan het verhaal met geweldige grappen, waaronder Rileys Diepe Donkere Geheim (Deep Dark Secret) en deze bevat een verwijzing naar een klassieke zin uit de jaren 80 klassieker. Let op: dit artikel bevat een spoiler!

Rileys Diepe Donkere Geheim is een van de beste terugkerende grappen in Inside Out 2. In de scène na de aftiteling wordt Rileys diepe donkere geheim eindelijk onthuld en het is een subtiele verwijzing naar de klassieker Back to the Future.

Het brandende tapijt
In de bewuste scène keert Joy (Plezier) terug naar de Kluis om een bezoek te brengen aan het Diepe Donkere Geheim. Hij vertelt haar met tegenzin dat Riley het tapijt in brand heeft gestoken.

Op een bepaald moment is er een gat in het tapijt van Rileys ouders gebrand en Riley heeft ontkend het te hebben gedaan, waardoor het mysterie onopgelost bleef. Dit is een subtiele verwijzing naar een obscure quote uit Back to the Future.

Back to the Future
In de sci-fi-klassieker vertelt Marty McFly (Michael J. Fox) voordat hij terugkeert naar 1985 aan zijn ouders: "Als jullie ooit kinderen krijgen, en een van hen, wanneer hij acht jaar oud is, per ongeluk het tapijt in de woonkamer in brand steekt... wees mild voor hem."


Dit is niet de eerste keer dat Pixar verwijst naar de tijdreisklassieker van Robert Zemeckis. In Toy Story herhaalt Rex de zin van Marty en George: ""Ik denk gewoon niet dat ik dat soort afwijzing zou kunnen verdragen!"

NieuwsFilm

meest populair