Eddie Murphy: "Shrek 5 in ontwikkeling, evenals een spin-off rondom Donkey"

Eddie Murphy: "Shrek 5 in ontwikkeling, evenals een spin-off rondom Donkey"

De acteur/komiek kan niet wachten om zijn stembanden weer te slijpen...

Na jaren van geruchten en een post-credit-scène in Puss in Boots: The Last Wish die de boel duidelijk op scherp zette, zegt Eddie Murphy nu dat fans binnenkort eindelijk een vijfde Shrek gaan krijgen.

Dat zal niet zijn enige terugkeer zijn naar de wereld van de groene ogre, aangezien studio 'Dreamworks' volgens de acteur/komiek eveneens een spin-off ontwikkelt met het personage Donkey.

Oorspronkelijke releasedatum
Het is meer dan tien jaar sinds Shrek Forever After en geruchten suggereerden al een reboot. Maar het recente succes van de laatste 'Puss in Boots' en de liefde van fans voor het stemmenwerk van Mike Myers, Antonio Banderas en Murphy maakt het haast onmogelijk om af te dwalen van de klassieke cast.

"Ik ben begonnen met het opnemen van 'Shrek 5', ik hoop dat we 2025 nog halen, en daarna doen we een Donkey", aldus Murphy die momenteel zijn nieuwe 'Netflix'-titel Beverly Hills Cop: Axel F promoot.

Nieuw leven in bestaand materiaal
De franchise heeft aan de kassa ruim 1 miljard dollar opgebracht, naast honderden miljoenen aan bijkomende inkomsten en merchandising. Na Kung Fu Panda 4 leek het steeds waarschijnlijker dat er een Shrek 5 op komst was.



NieuwsFilm

meest populair