'Pirates of the Caribbean'-ster en surflegende gedood door haai tijdens surfsessie

'Pirates of the Caribbean'-ster en surflegende gedood door haai tijdens surfsessie

Tamayo Perry stond bekend als een van de beste 'pipe'-surfers op aarde.

De acteur Tamayo Perry is op een tragische manier om het leven gekomen. De 49-jarige bekendheid werd aangevallen door een haai toen hij aan het surfen was in Hawaii. Ondanks het feit dat hij snel werd geholpen, bezweek hij aan zijn wonden.

Naar verluidt was Perry meerdere keren gebeten door een haai. Hij werd met spoed naar de Honolulu Emergency Medical Services gebracht maar dit mocht helaas niet baten. Gisteren liet zijn familie weten dat hij de aanval niet had overleefd.

Carrière
Sindsdien stromen de berichten binnen voor Perry. Hij begon al te surfen op zijn twaalfde en was een grote fan van de sport. Ook was hij een lifeguard en gaf hij surflessen, maar daar blijft het niet bij. Hij was eveneens actief als acteur.

Vanwege zijn grote surftalent viel hij op bij Hollywood-producenten, die hem op lieten duiken in films als Blue Crush, Charlie's Angels en enkele afleveringen in de serie Hawaii Five-0. Zijn bekendste rol wist hij in 2011 te bemachtigen, toen hij tekende voor Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides.

Rol
Perry maakte deel uit van een groepje van 5 man die werden geselecteerd uit maar liefst 7000 aanvragen. Zo zei de acteur al eerder zelf: "Ik moest best 'gemeen' zijn richting de andere kandidaten om een kans te maken. Het was een intense casting".


Perry mocht in de huid kruipen van een van de piraten die meerdere keren langskomt in de blockbuster. De burgermeester van Honolulu liet zich eveneens uit over de dood van de surfer/acteur: "Het is een enorm verlies. Tamayo was een geweldige en enorm gerespecteerde persoon".

NieuwsFilm

meest populair