Deze spannende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Deze spannende parel op Netflix zet je waarschijnlijk meteen aan voor een avond prima filmvermaak

Iedereen zou 'Hotel Mumbai' van Anthony Maras echt een keertje moeten zien!

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix het historisch drama Hotel Mumbai van regisseur Anthony Maras.

Hotel Mumbai
De dramafilm uit 2018 heeft een hoofdrol Dev Patel. Bijrollen gingen naar onder meer Anupam Kher, Rodney Afif, Armie Hammer. De ontvangst van de film is erg goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (78%): "De weergave van horror uit het echte leven zal sommigen als uitbuitend overkomen, maar Hotel Mumbai blijft een goed gemaakte dramatisering van tragische gebeurtenissen."

Reacties
"Als nabootsing van de terroristische aanslag in Mumbai in 2008 viel het eeuwenoude vijfsterrenhotel in het vagevuur. Het complot bleek ook wreder: onder het meedogenloze toezicht van terroristen is de kans groot dat als je vroeg vertrekt, je eerder zult sterven. . Bij deze ondraaglijke terroristische aanslag waren de meeste slachtoffers werknemers die vrijwillig bleven om voor de gasten te zorgen." schreef Seaweed M op Rotten Tomatoes.



Willem L schreef op Rotten Tomatoes: "Jij zegt 'uitbuitend', ik zeg 'actueel'. Het feit dat een verhaal zich onlangs heeft afgespeeld, belet nauwelijks dat het aan aanpassing onderhevig is. En ik ben blij dat ze dat deden; Hotel Mumbai is een onromantische kijk op een barbaarse aanval die een verrassend evenwichtige kijk op de getroffenen biedt."

Op Netflix
De $17 miljoen kostende film bracht meer dan $21 miljoen op aan de Box Office. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: In 2008 vond er gedurende 68 uur een terroristische aanslag plaats op het Taj Mahal Palace Hotel in India. Honderden mensen werden gegijzeld gehouden in het gebouw door Islamitische extremisten. Uiteindelijk kwamen 164 mensen om het leven en vielen er 308 gewonden.

NieuwsFilm

meest populair