Michelle Williams 'Showing Up' in de bioscoop met nog niet eerder verschenen topfilm

Michelle Williams 'Showing Up' in de bioscoop met nog niet eerder verschenen topfilm

Een beeldhouwer die zich voorbereidt op de opening van een nieuwe tentoonstelling, probeert te midden van de dagelijkse drama's van familie en vrienden te werken.

Showing Up ging in 2022 succesvol in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en kwam in de top tien van de Cahiers du Cinéma-lijst van beste films van 2023. Een Nederlandse release bleef echter vreemd genoeg uit; tot nu.

In deze 'nieuwe' film van topregisseuse Kelly Reichardt volgen we een kunstenares gespeeld door topactrice Michelle Williams. Dit wordt echter niet enkel de gebruikelijke romantisering van het kunstenaarsbestaan, maar ook een kwellende zoektocht naar het sublieme.

Verhaal
Zwijgend en geconcentreerd werkt Lizzy aan haar keramiek; bescheiden van omvang, groot in expressie. Haar kunst is het tegendeel van die van Jo, de vriendin en collega van wie ze een bescheiden appartement huurt in Portland, Oregon. Jo is extraverter, populairder en nonchalanter. Al weken zeurt Lizzy om een nieuwe warmtepomp, zodat ze eindelijk weer eens kan douchen.

En dan zijn er die talloze andere zaken die haar aandacht opeisen. Haar geestdodende werk op de kunstacademie waar haar moeder de leiding heeft, de zorg om haar naïeve vader en bipolaire broer, plus de verzorging van de door haar kat gemangelde duif.

Toewijding
In de trailer zien we dat dit een film is die het leven typeert van een kunstenares zoals er op de wereld miljoenen rondlopen.


Showing Up is vanaf 27 juni te zien in de (geselecteerde) filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair