Zo oud moet je zijn om 'Borderlands' te mogen kijken: gaat de blockbuster de grenzen opzoeken of blijft het braaf

Zo oud moet je zijn om 'Borderlands' te mogen kijken: gaat de blockbuster de grenzen opzoeken of blijft het braaf

Fans van de videospellen zijn wederom allesbehalve tevreden met weer een teleurstellend nieuwtje...

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Borderlands. De nieuwe posters werden namelijk lang niet door iedereen even goed onthaald, maar ook de rating van de blockbuster schiet de nodige fans nu in het verkeerde keelgat.

De laatste jaren zien we alsmaar vaker verfilmingen van geliefde videospellen. Denk bijvoorbeeld maar aan Sonic en The Super Mario Bros. Movie. Nu is dus Borderlands aan de beurt, maar deze film krijgt nu een PG-13 rating, iets dat veel mensen veel te 'soft' vinden.

Kritiek
De geliefde videospellenreeks heeft namelijk een M rating, het equivalent van een R-rating voor films. De games zitten namelijk vol met uiterst gewelddadige en bloederige scènes, eveneens als enkele '18+ momenten'.

Het feit dat de Borderlands-film nu dan ook enkel en alleen een PG-13 rating krijgt is voor veel fans teleurstellend. De mensen die bekend zijn met het Borderlands-universum vrezen dat een groot deel van de charme en 'folklore' van deze wereld nu verloren gaat.

Zonde
Zo zeggen de nodige mensen op sociale media dat Mad Moxxi er nu heel anders uit moet komen te zien om haar geschikt te maken voor 13 jarige kijkers.


Hetzelfde geldt voor Handsome Jack, die nu niet meer kan schelden, om nog maar te zwijgen over alle knettergekke bloederige scènes in de videospellen, iets waar de film het dus zonder zal moeten doen...

NieuwsFilm

meest populair