Hollywoodacteur Donald Sutherland uit 'The Hunger Games' en vele andere films overleden

Hollywoodacteur Donald Sutherland uit 'The Hunger Games' en vele andere films overleden

De acteur uit onder meer vier Hunger Games-films, M*A*S*H en Invasion of the Body Snatchers werd 88 jaar.

Hij wordt gezien als een van de beste acteurs die nooit een Oscar heeft gewonnen: Donald Sutherland. De bekende Hollywood-acteur is vandaag op 88-jarige leeftijd overleden.

Het nieuws werd bekendgemaakt door zijn zoon Kiefer Sutherland (Flatliners, 24) die eveneens een indrukwekkende Hollywoodcarrière heeft. [i]"Met pijn in het hart vertel ik u dat mijn vader, Donald Sutherland, is overleden", schreef Kiefer op X.

Groot acteur
Donald Sutherland heeft in heel wat bekende series en films gespeeld. In zijn beginjaren speelde hij in films zoals The Dirty Dozen (1967), M*A*S*H (1970) en Kelly's Heroes (1970). Hij had daarna zowel bij- als hoofdrollen in titels als Invasion of the Body Snatchers (1978), Backdraft (1991), JFK (1991) en Pride & Prejudice uit 2005.

Het grote publiek van nu kent hem vooral van zijn rol als President Snow in The Hunger Games-filmreeks. De acteur won vele prijzen, waaronder een Primetime Emmy Award en twee Golden Globes. In 2017 kreeg hij een ere-Oscar.

Filmgeschiedenis
Op X schreef zijn zoon Kiefer ook het volgende: "Ik denk persoonlijk dat hij een van de belangrijkste acteurs uit de filmgeschiedenis is. Nooit afgeschrikt door een rol, of die nu goed, slecht of lelijk was. Hij hield van wat hij deed en deed waar hij van hield, en je kunt nooit om meer vragen dan dat. Een goed geleefd leven."


Donald Sutherland zou al enige tijd ziek zijn geweest. Hij zou een longziekte hebben gehad en overleed op 88-jarige leeftijd in Miami.

Laatste film
Op de IMDb staat de film Heart Land nog in pre-production. Het is onduidelijk of deze al is opgenomen. Zo niet, dan is zijn laatste film de 2023-animatiefilm Ozi: Voice of the Forest waarin hij een stem voor zijn rekening neemt. Daarna was hij nog te zien in de tv-serie Lawmen: Bass Reeves, ook uit 2023.

NieuwsFilm

meest populair