Kevin Costner over omstreden keuze voor zijn nieuwe film 'Horizon: An American Saga'

Kevin Costner over omstreden keuze voor zijn nieuwe film 'Horizon: An American Saga'

De geliefde regisseur/acteur cast zijn 15-jarige zoon in zijn western franchise.

Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Chris Hemsworth, die maar wat graag een rol had willen spelen in Kevin Costners Horizon. Laatstgenoemde besloot de Australische spierbundel niet te casten, maar gaf wel een rol aan zijn zoon. Hiervoor krijgt hij nu kritiek.

Costner, bekend van de geliefde Yellowstone-serie maar ook de sterk onthaalde Dances with Wolves, bracht recentelijk zijn eerste Horizon-film uit. De regisseur/acteur maakt hier een heuse reeks van, aangezien er na Chapter 1 nog eens drie andere hoofdstukken volgen.

Familie
In Chapter 1 is zijn 15-jarige zoon, Hayes, ook te zien. Tijdens een recent interview lichtte Costner dit toe: "Hayes is een geweldige jongen, stil en rustig. Ik heb niet de keuze voor hem gemaakt om de filmwereld in te gaan. Dit wil hij zelf".

De 69-jarige Costner vervolgt: "Ik kwam erachter dat zo veel jonge acteurs een moord zouden doen om in deze film te mogen verschijnen. Ik wil deze rollen niet van ze 'beroven' en geven aan mijn eigen kinderen, maar het gaat hier enkel en alleen om een klein rolletje. Het was misschien een egoïstische keuze, maar ik wilde hem maar wat graag twee weken bij me hebben op de filmset".

Ervaring
Costner heeft uiteindelijk ook zeker geen spijt van deze keuze. Zo vervolgt hij: "Ik heb het geweldig naar mijn zin met hem gehad. Hij hield zich altijd op de achtergrond, aangezien hij nog niet veel ervaring heeft en niets wil verprutsen".


"Ondanks het feit dat dit allemaal nieuw voor hem is deed hij het geweldig. Het gaat hier om een korte maar gecompliceerde scène, maar hier slaagde hij met vlag en wimpel voor!"

NieuwsFilm

meest populair