Mel Gibson is zowel geliefd als verguisd: hoe gaat het nu met de topacteur?

Mel Gibson is zowel geliefd als verguisd: hoe gaat het nu met de topacteur?

Mel Gibson's carrière kende grote successen, maar ook controverses en een comeback met "Hacksaw Ridge".

Dat Mel Gibson in de jaren 80 en 90 een hype was, is nog zachtjes uitgedrukt. Alles wat hij aanraakte in die tijd werd van goud.

Fans genoten van de filmreeksen Mad Max en Lethal Weapon. Daarnaast maakte Mel Gibson andere klassiekers als The Bounty, Hamlet, Forever Young, Bird on a Wire, Maverick, Braveheart en Ransom. Hij was de Sexiest Man Alive volgens People's Magazine.

Meer dan succesvol
Daarna volgden nog meer successen en belangrijke filmprijzen als Oscars en Golden Globes. Op zijn regisseurs- en producerswerk The Passion of the Christ (2004) en Apocalypto (2006) volgde maatschappijkritiek. Het hielp niet dat de superster verwikkeld raakte in rechtszaken, stuitende opmerkingen maakte, aan vrouwen zat en dronken achter het stuur van een auto stapte.

De populariteit van Mel Gibson zakte daardoor naar het nulpunt. Toch kreeg hij hulp van verschillende acteurs en acteerde hij in films als The Edge of Darkness, The Expendables, Machete Kills en The Beaver. In 2016 kreeg de door hem geregisseerde Hacksaw Ridge twee Oscars verzilverd van de zes nominaties.

Meer films te gaan
De nu 68-jarige Mel Gibson werkt aan een vijfde deel van Lethal Weapon en overweegt meer films te regisseren en te produceren. Aan zijn geschatte vermogen van 425 miljoen Amerikaanse dollar zal het niet liggen. Meer volgt in de YouTube-video van MixShow Star News.



NieuwsFilm

meest populair