Tom Hardy twijfelt of 'Mad Max: The Wasteland' ooit nog gaat gebeuren

Tom Hardy twijfelt of 'Mad Max: The Wasteland' ooit nog gaat gebeuren

Want 'Furiosa' lijdt onder de lovende ontvangst vs. de zwakke box-office...

In 2010 werd gemeld dat regisseur George Miller twee nieuwe delen in zijn post-apocalyptische 'Mad Max'-franchise back-to-back zou opnemen: het vervolg Mad Max: Fury Road en de prequel genaamd Furiosa. Maar zo liep het niet. Er zat ruim 9 jaar tussen beide titels en van een derde concept waarin de Road Warrior moest terugkeren, The Wasteland, is het helemaal de vraag of het ooit nog gaat gebeuren. Acteur Tom Hardy heeft er een hard hoofd in.

De eerste vertraging ontstond al toen Miller in 2017 een rechtszaak aanspande tegen Warner Bros. vanwege onbetaalde Fury Road-inkomsten. De studio verdedigde zich door te stellen dat Fury Road een PG-13 film van 100 minuten had moeten worden en Miller uiteindelijk een R-rated film afleverde van 120 minuten. Miller won uiteindelijk wel, waardoor de weg vrijkwam om Furiosa te maken.

Onvoltooid verhaal & Tom Hardy
De basis voor Mad Max: The Wasteland moet nog volledig worden uitgedacht en tot een scenario worden verwerkt. Een stripboek dat Miller destijds ontwikkelde, vertelde over Max die deelnam aan een 'Thunderdome'-gladiatorgevecht om een nieuwe V8-motor voor zijn auto te winnen en vervolgens door een moeder werd gevraagd om de ruïnes van een stad te betreden om haar jonge dochter te redden van een groep kannibalen genaamd de Buizerds.

Hardy kreeg een contract voor meerdere films en heeft al aangegeven graag terug te willen keren. Zijn gedrag op de set van Fury Road (ruzies met Charlize Theron en irritaties van Miller) kan echter wel eens gaan zorgen dat hij vervangen wordt. Dit gebeurde al tijdens Furiosa waarin Max een paar seconden in een snelle cameo te zien is en gespeeld wordt door Hardy's stuntdubbel Jacob Tomuri.

Functie van regisseur
Tot slot moeten we niet vergeten dat Miller (79) er niet jonger op wordt en de opnames van een 'Mad Max'-project behoorlijke ondernemingen zijn. Eventueel heeft hij drie kandidaten op het oog om het van hem over te nemen, waaronder Guillermo del Toro. Maar misschien nog wel het belangrijkste is dat Furiosa eerst financieel beter moet gaan presteren en daar lijkt het vooralsnog niet op.



NieuwsFilm

meest populair