'Lord of the Rings'-acteur Ian McKellen belandt in het ziekenhuis

'Lord of the Rings'-acteur Ian McKellen belandt in het ziekenhuis

De 85-jarige acteur kwam verkeerd terecht tijdens een val van het podium.

De zeer geliefde Ian McKellen is inmiddels alweer 85 jaar oud maar zit zeker nog niet stil. De acteur maakt nog steeds de nodige films en doet ook graag aan theater, maar recentelijk ging het behoorlijk fout. McKellen is namelijk van het podium gevallen en naar het ziekenhuis gebracht.

Afgelopen maandagavond tijdens een opvoering van Players Kings in het Noël Coward Theatre in Londen verloor McKellen zijn evenwicht tijdens een vechtscène en viel hij neer. Aanwezigen zeggen dat de acteur het uitschreeuwde van de pijn.

Ziekenhuis
De Britse acteur werd direct per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, al is de aard van zijn verwondingen vooralsnog onduidelijk. Het is dan ook nog niet bekend of McKellen de draad binnenkort weer kan oppikken of dat de show zonder zijn grote ster door moet gaan.

Volgens toeschouwers was McKellen wel nog bij bewustzijn na zijn val. Na het incident werd de voorstelling geannuleerd en werd het publiek gevraagd het theater te verlaten.

Carrière
Player Kings is een bewerking van het eerste en tweede deel van Shakespeare's Henry IV. In het toneelstuk is McKellen te zien als de dronken ridder Falstaff, een van de onbetrouwbare metgezellen van de toekomstige koning van Engeland.


Filmfanaten zullen McKellen kennen als Gandalf in The Lord of the Rings en The Hobbit. Ook was de acteur te zien in maar liefst zes X-Men-films. Laten we hopen dat het allemaal meevalt en we snel weer kunnen genieten van de legendarische acteur.

NieuwsFilm

meest populair