'X-Men'-film uit 2003 is "de gayste film waarin ik heb gespeeld"

'X-Men'-film uit 2003 is "de gayste film waarin ik heb gespeeld"

Alan Cumming, die in de blockbuster te zien was als Nightcrawler, kan hier wel van genieten.

De nodige acteurs dromen ervan het X-Men universum te mogen komen versterken, of het nu is om een superheld te vertolken of in de huid te mogen kruipen van een machtige schurk. Een acteur vond zijn optreden in X2: X-Men United ook wel heel uniek.

Het gaat hier om Alan Cumming, die in de blockbuster te zien is als Nightcrawler. Deze mutant staat bekend om zijn blauwe huid, puntige oren, gele ogen en lange staart. Hij kan niet alleen teleporteren, maar beschikt ook over een bovenmenselijke wendbaarheid en acrobatische vaardigheden.

Reactie
Volgens Cumming is zijn X-Men-film wel erg speciaal. De acteur noemt het namelijk de 'gayste' film van zijn carrière. Zijn uitleg is als volgt: "Ik denk dat mijn X-Men film de gayste film is waarin ik heb gespeeld."

"Je hebt een queer regisseur en behoorlijk wat queer acteurs in de film. Ik vind het persoonlijk zelf geweldig dat iets dat zo 'mainstream' is en in de stripboekenwereld zo queer kan zijn. Ik denk dat films als deze mensen echt kunnen helpen".

Kunst
Cumming vervolgt: "In mijn ogen helpen zulke verhalen je om queerheid beter te begrijpen. Je hebt het erover op een artistieke manier, waardoor het makkelijker aan te kaarten is en er minder moeilijk over gedaan wordt".


"Als je goed naar 'X2' kijkt, begrijp je dat het gaat om queer mensen. We zien superhelden met geweldige gaven die zich schuil houden en verstoppen om 'geaccepteerd' te kunnen worden. Queer mensen weten precies hoe dit voelt".

NieuwsFilm

meest populair