Quentin Tarantino over zijn moeder: "ik geef haar geen stuiver"

Quentin Tarantino over zijn moeder: "ik geef haar geen stuiver"

Quentin Tarantino weigert zijn moeder financieel te helpen vanwege negatieve opmerkingen over zijn schrijfambities.

Quentin Tarantino is bij leven een iconische regisseur en scenarioschrijver. Zijn werk is op z'n zachtst gezegd bijzonder met films als Pulp Fiction, Kill Bill en Once Upon a Time in Hollywood.

De 61-jarige filmmaker heeft een geschat vermogen van 120 miljoen Amerikaanse dollar. Van dat hoge bedrag blijft dus wel wat over, maar toch weigert hij zijn moeder er ook maar iets van te geven. Dat komt omdat hij haar ouderschap niet waardeert.

Moeite met haar kind
Hier in de podcast van The Moment with Brian Koppelman vertelde Quentin dat zijn moeder altijd moeite had met zijn cijfers op school en zijn ambities om schrijver te willen worden. Ze schreeuwde dan tegen hem en iets daarvan is hem altijd bijgebleven.

Het betreffende stuk is te beluisteren in de onderstaande YouTube-video van People, waarin Quentin zei: "Ze zei sarcastisch in haar tirade: Oh, en tussen twee haakjes, die kleine schrijfcarrière die je hebt? Die sh*t is f**king voorbij. Ze bedoelde dat ik niet in de klas mocht schrijven, omdat ik dan moest opletten."

Geen beloning voor moeder
Quentin vervolgde: "En ik dacht in mijn hoofd: Oké dame, als ik later een succesvolle schrijver ben, krijg jij geen stuiver van mijn succes. Geen huis. Geen vakantie voor jou. Geen Elvis cadillac voor mama. Je krijgt niets door wat jij net zei."



NieuwsFilm

meest populair