Jim Carrey had last van ongezonde prestatiedruk tijdens opnames 'The Cable Guy'

Jim Carrey had last van ongezonde prestatiedruk tijdens opnames 'The Cable Guy'

Matthew Broderick herinnerde zich dat diens salaris een verkeerde impact uitoefende...

Voor velen is The Cable Guy de ultieme Jim Carrey-film. Het werd bij de release breed verguisd en The Simpsons maakten het zelfs belachelijk door te stellen dat het Carrey's carrière bijna verpestte.

Sindsdien heeft de titel een enorme cultstatus gekregen, is deze uitgegroeid tot een van de meest geliefde duistere komedies van de jaren '90 en wordt het personage Chip Douglas beschouwd als geniaal.

Drie hits op rij ('The Mask', 'Ace Ventura', 'Dumb & Dumber')
In een gesprek met co-ster Matthew Broderick vertelt die dat Carrey destijds een astronoom bedrag verdiende van $20 miljoen. Daarmee was hij de eerste best betaalde acteur ooit die dit mocht ontvangen.

Broderick: "Hoe leuk het ook is om allemaal te maken, op een bepaalde manier voelde Jim immens veel druk. Nog niet zo lang geleden was hij relatief onbekend en plotseling is hij de best betaalde acteur. Je moet elke minuut het grote genie zijn. Daardoor neigde hij af en toe naar overacting. Maar ik had begrip voor de last die komt kijken bij dat soort succes".

Zou meer credit moeten krijgen
Hoewel The Cable Guy zijn budget terugverdiende, presteerde het ondermaats voor iemand van Carrey's kaliber. Recensies waren overwegend negatief en er kwam een nominatie voor de Stinkers Bad Movie Awards in de categorie 'meest pijnlijk ongrappige comedy'.



NieuwsFilm

meest populair