Salma Hayek is stinkend rijk en dat komt vooral door haar schatrijke man

Salma Hayek is stinkend rijk en dat komt vooral door haar schatrijke man

Salma Hayek is een succesvolle actrice en een van de rijkste vrouwen ter wereld, want haar man is een zeer succesvolle zakenman.

Salma Hayek behoort al jaren tot een van de grootste Hollywood-sterren. Wat weinig mensen weten is dat ze ook tot de rijkste mensen ter wereld hoort - en dat komt door haar man François-Henri Pinault en zijn familie.

De geliefde actrice uit Hitman's Wife's Bodyguard komt uit een rijke familie in Mexico. Maar haar eigen acteercarrière is ook zeer succesvol. Salma acteert al vanaf de jaren 80 en heeft een geschat vermogen van 200 miljoen Amerikaanse dollar.

Echt verschrikkelijk rijk
Toch is haar man schrikbarend rijker: Het vermogen van François-Henri wordt geschat op 14 miljard, aldus het artikel van Forbes hier. Zijn vader, François Pinault, is zelfs nog rijker met een schatting van 30 miljard. De familie Pinault heeft dit fortuin vergaard door slim te investeren en hard te werken.

Het begon in Frankrijk met een houthandel die door de Franse schoonvader van Salma in de jaren 60 werd gestart. Die onderneming groeide zo hard, dat 30 jaar later verder geïnvesteerd kon worden in retail en mode. In de tussentijd stoomde de man van Salma zich klaar om mee te werken in het bedrijf PPR.

Grootste mode-merken
Ook Francois-Henri Pinault heeft een neus voor zaken. Vanaf 2003 bouwde hij de modetak binnen het bedrijf verder uit en noemde het Kering. Hij heeft de grootste merken als Gucci, Yves Laurent en Balenciaga onder zijn beheer. De modieuze Salma viel dus met haar neus in de boter - en hij ook. Foto's van het stel staan op haar Instagram.



NieuwsFilm

meest populair