'Godzilla x Kong: The New Empire' schrijft geschiedenis met hoogste opbrengst in Monsterverse

'Godzilla x Kong: The New Empire' schrijft geschiedenis met hoogste opbrengst in Monsterverse

'Godzilla x Kong' verslaat de vorige recordhouder 'Kong: Skull Island'

De nieuwste toevoeging aan het Monsterverse, Godzilla x Kong: The New Empire, heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt door wereldwijd 570 miljoen dollar op te brengen. Hiermee is de monsterfilm het succesvolste deel van het monster-universum van Warner Bros. en Legendary Pictures.

Met deze opbrengst heeft de prent de vorige recordhouder, Kong: Skull Island, ingehaald. Die film bracht in 2017 568 miljoen dollar op.

Moeilijk jaar
Godzilla x Kong is een lichtpuntje in een zwaar jaar voor de bioscopen. De meeste grote films stelden de afgelopen maanden teleur aan de bioscoopkassa's. Voor elke hit zoals Dune: Part 2 en Bad Boys: Ride or Die, waren er nog veel meer flops zoals Ghostbusters: Frozen Empire, Furiosa: A Mad Max Saga en The Fall Guy.

Het Monsterverse begon in 2014 met Godzilla, die destijds een nette 530 miljoen dollar opbracht. In totaal bestaat het filmuniversum uit vijf films die samen ruim 2,52 miljard dollar hebben binnengehaald bij de wereldwijde bioscoopkassa's.

Nieuwe regisseur
De minst succesvolle film in de reeks was Godzilla: King of the Monsters, die in 2019 slechts 386 miljoen dollar opbracht. De succesvolste film is nu dus Godzilla x Kong: The New Empire.



Inmiddels wordt er al gewerkt aan een vervolg op Godzilla x Kong. Regisseur Adam Wingard, die ook Godzilla VS. Kong regisseerde, keert niet terug voor het volgende deel. Grant Sputore (I Am Mother) zal het volgende hoofdstuk in de kaiju-reeks regisseren.

NieuwsFilm

meest populair