Topacteur Jake Gyllenhaal is officieel blind: "Een plek waar ik mezelf kan zijn"

Topacteur Jake Gyllenhaal is officieel blind: "Een plek waar ik mezelf kan zijn"

Jake Gyllenhaal is een topacteur ondanks zijn visuele handicap en beperkt zicht.

Jake Gyllenhaal behoort al jaren tot een van de grootste filmsterren in Hollywood. En dat is best bijzonder, want hij is visueel gehandicapt.

Jake acteert al vanaf de jaren 90 en is te zien in succesvolle films als Brokeback Mountain, Prince of Persia, Nightcrawler, Southpaw, Spider-Man: Far From Home en Roadhouse. Toch heeft hij maar beperkt zicht. Met een oogmeting van 20/1250 is hij volgens Amerikaanse regels officieel blind.

Visuele handicap is nuttig
Hij werd geboren met een lui oog. Vanaf zijn zesde jaar is hij afhankelijk van corrigerende contactlenzen en een bril. Hier in gesprek met The Hollywood Reporter vertelde hij onlangs dat hij dat helemaal niet erg vindt.

Jake zei: "Ik vind het een voordeel. Ik weet niet beter. Voordat ik 's ochtends mijn bril opzet, heb ik een plek waar ik mezelf kan zijn."

Beter presteren door handicap
Met die handicap kan Jake juist beter presteren. Zo deed hij bij het filmen van een moeilijke scène - de dood van zijn vrouw in Southpaw - zijn lenzen uit. Op die manier kon hij beter luisteren. Meer volgt in de onderstaande YouTube-video.

OPMERKELIJK
Actrice Megan Fox heeft bijzonder ongewone duimen: "Ze zijn raar en echt dik"



NieuwsFilm

meest populair