Op deze manier heeft 'The Acolyte' impact op de 'Star Wars'-films

Op deze manier heeft 'The Acolyte' impact op de 'Star Wars'-films

We weten eindelijk in welke volgorde we de reeks moeten kijken, want dit is het begin.

Sinds Disney Lucasfilm overnam maakt 'Het Huis van de Muis' de nodige films en series die zich afspelen in 'a galaxy far, far away'. Nu is The Acolyte aan de beurt, maar deze serie heeft een behoorlijk belangrijk impact op de Star Wars-films.

Met alle Star Wars-gerelateerde projecten van de afgelopen jaren vinden sommige fans het toch tamelijk lastig om precies te begrijpen in welke volgorde je alle films en series moet kijken. Doe je dit in orde van de uitgave, of moet je het toch beter chronologisch kijken? The Acolyte geeft nu min of meer antwoord op die vraag.

Het begin
Wat blijkt, Star Wars: The Phantom Menace uit alweer 1999 is niet langer het begin van het verhaal, aangezien The Acolyte nu die plaats heeft ingenomen. De serie speelt zich enkele decennia af voor The Phantom Menace, en houdt dit dus niet zo bezig met de Skywalkers en het redden van het universum.

Daarentegen past The Acolyte, net zoals andere recente projecten als Rogue One, Andor en The Mandalorian, in het straatje van verhalen dat zich afspeelt in hetzelfde universum, dat nog bomvol niet vertelde verhalen zit.

Inspiratie
De regisseuse van de serie, Leslye Headland, liet zich erover uit: "Het was interessant om een Star Wars te maken waarin geen oorlog zit. Ik heb me laten inspireren door de videospellen en de boeken, maar meer daarover krijgen jullie te weten tijdens het tweede seizoen en hoe dit alles verbindt".


Vooralsnog lijken filmcritici van de serie te smullen, aangezien deze een hele mooie 91% scoort op Rotten Tomatoes. De 'gewone kijkers' maken The Acolyte echter met de grond gelijk en geven deze een uiterst lage 26%. Het is dus duidelijk te merken dat de serie kijkers behoorlijk verdeelt.

NieuwsFilm

meest populair