Ashton Kutcher verwacht dat iedereen zijn eigen films gaat maken met Sora

Ashton Kutcher verwacht dat iedereen zijn eigen films gaat maken met Sora

De uitspraak van de acteur schiet heel wat bekendheden echter in het verkeerde keelgat.

Er is vandaag de dag geen ontkomen aan. AI begint een alsmaar belangrijkere rol te spelen in het dagelijkse leven, iets waar ze ook in de filmwereld voor vrezen. Ashton Kutcher is zelfs van mening dat filmmakers en acteurs uiteindelijk overbodig kunnen worden.

Niet iedereen is echter een fan van de manier waarop Kutcher, o.a. bekend van No Strings Attached en The Butterfly Effect, zich erover uitlaat. De 46-jarige acteur maakt namelijk gebruik van Sora, een tekst-naar-video-model voor kunstmatige intelligentie en lijkt dit te promoten.

Gesprek
Kutcher had recentelijk een gesprek met Google CEO Eric Schmidt waar hij liet weten hoe gaaf hij Sora wel niet vond. Zo begint de acteur: "Je kan nu al videootjes van 10 à 15 seconden maken die er gewoon levensecht uitzien".

"Ja, Sora maakt nog steeds fouten en het ziet er niet altijd perfect uit, maar als je ziet hoeveel vooruitgang er geboekt is in een enkel jaar is dat ongelofelijk. Ik denk dat het nu zover is dat je er gewoon gebruik van kan maken voor de grootste films en series".

Beter?
Kutcher vervolgt: "Waarom zouden we nog een heel team eropuit moeten sturen om opnames te maken van een huis als we dit nu voor 100 dollar op de computer kunnen doen? Peperdure opnames en gevaarlijke actiescenes zijn niet meer nodig, het kan nu gebeuren met AI".


"Wat ook het mooie ervan is is dat ik niet meer een film van iemand anders hoef te zien. Ik schrijf mijn eigen script, gooi het in de video generator en daar komt mijn eigen film. Ik kijk naar mijn eigen werk in plaats van iets van een ander".

Kritiek
Lang niet iedereen stelde dit commentaar van Kutcher op prijs. Zo ook Rick and Morty-schrijfster Caitie Delaney: "Je bent je eigen industrie aan het vernietigen. Je hebt een enkele keer Steve Jobs gespeeld en denkt dat je nu een genie bent, maar je bent kunst aan het vernietigen".


Talloze andere bekendheden haalden uit naar Kutcher, zoals screenwriter J. Filiatraut: "Door jou verliezen duizenden mensen dadelijk hun baan, die gaan verhongeren door jouw krankzinnige ideeën". Lees hier nog veel meer reacties.

NieuwsFilm

meest populair