'Atlas' werd afgekraakt door de critici, maar de scifi-film is toch een enorm succes voor Netflix

'Atlas' werd afgekraakt door de critici, maar de scifi-film is toch een enorm succes voor Netflix

De blockbuster van Jennifer Lopez scoort rampzalige cijfers, maar wordt wel gigantisch veel bekeken.

Netflix brengt natuurlijk elke maand weer de nodige films en series uit, maar een van de grootste projecten van dit moment is toch wel zonder enige twijfel Atlas. Hoewel de blockbuster door filmcritici met de grond gelijk wordt gemaakt, is het een grote hit voor de streaminggigant.

De hoofdrol in de film is weggelegd voor Jennifer Lopez, die al eerder samenwerkte met Netflix aan bijvoorbeeld The Mother. Atlas mag dan wel geen gigantisch mooie cijfers scoren, abonnees van de streamingdienst kunnen er geen genoeg van krijgen.

Kijkcijfers
Atlas is namelijk maar liefst 60 miljoen keer bekeken in een korte tijd, oftewel 119,4 miljoen uur tot dusverre. Dankzij deze cijfers staat de blockbuster nu nog steeds op de nummer 1 plek van de meest populaire films op Netflix.

De kans is groot dat Netflix nu maar wat graag opnieuw in zee wil gaan met Lopez. Niet alleen Atlas en The Mother waren successen, maar hetzelfde geldt voor Shotgun Wedding en This Is Me Now: A Love Story. Alle vier deze films stonden enige tijd op de nummer 1 van de bijhorende streamingdienst.

Andere cijfers
Hoewel de kijkcijfers dus wederom zeer indrukwekkend zijn, kan helaas niet hetzelfde gezegd worden van de andere punten. Op IMDb scoort de blockbuster maar een 5,6 en op Rotten Tomatoes slechts een 19%.


Toch zal Netflix tevreden zijn met de bovenstaande kijkcijfers, waardoor de kans groot is dat soortgelijke projecten zullen volgen.

NieuwsFilm

meest populair