Amazon Prime besluit controversiële film te verwijderen na één enkele aanklacht

Amazon Prime besluit controversiële film te verwijderen na één enkele aanklacht

Seksscènes van 'Pamasahe' waarin een baby'tje voorbij komt gaan tegen de regels in.

Het komt vaker voor dat er klachten worden ingediend over films of series om verschillende redenen. Eén enkele kijker had ook moeite met een film op Amazon Prime, maar dit was al genoeg om de film van de streamingdienst te halen.

Het gaat hier om de film Pamasahe. Deze controversiële R-rated film verscheen in 2022 en vertelt het verhaal van een arme alleenstaande moeder (gespeeld door actrice Azi Acosta). Zij besluit de vader van haar baby'tje op te gaan zoeken in Manila.

Probleem
Aangezien ze hier niet het geld voor heeft, ziet ze geen andere optie dan zich tijdens haar reis te prostitueren, in de hoop op deze manier haar bestemming te kunnen bereiken. Er zitten in de film dus de nodige seksscènes, maar eentje hiervan gaat volgens een kijker te ver.

Deze persoon probeerde meerdere keren contact op te nemen met Amazon, maar slaagde hier niet in. Toch liet de kijker het er niet bij zitten en stapte vervolgens op de overheidsorganisatie Ofcom af, om te kijken of zij er iets aan konden doen.

Verwijdering
De kijker liet weten dat het baby'tje in diverse seksscènes ook voorkomt en zegt dat dit niet kan. Ofcom nam vervolgens contact op met het BBFC (het British Board of Film Classification), die de film analyseerde.


Wat blijkt, de film gaat tegen de Protection of Children Act in, aangezien geen kinderen getoond mogen worden tijdens intieme scènes. Amazon heeft vervolgens dus noodgedwongen Pamasahe van hun streamingdienst gehaald, dit allemaal vanwege de klacht van één enkele kijker.

NieuwsFilm

meest populair