De kogel is door de kerk: Netflix werkt aan een 'Peaky Blinders'-film met Cillian Murphy

De kogel is door de kerk: Netflix werkt aan een 'Peaky Blinders'-film met Cillian Murphy

Na maandenlange geruchten maakt Netflix het nieuws eindelijk officieel bekend.

De geruchten doen al langer de ronde, maar nu is het eindelijk officieel: Peaky Blinders keert terug met een film. Het hoofd van de Shelby familie, gespeeld door Cillian Murphy, keert terug voor een nieuwe film die geproduceerd wordt door Netflix.

De nieuwe film wordt geregisseerd door Tom Harper, die eerder Heart of Stone met Gal Gadot regisseerde voor de streamingdienst. Harper is geen onbekende in de Peaky Blinders-wereld; hij regisseerde al meerdere afleveringen van de TV-serie.

Voor de fans
Peaky Blinders-bedenker Steven Knight zal ook terugkeren om het script te schrijven van de nieuwe film. Volgens Knight zal de film zich afspelen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De terugkerende hoofdrolspeler Cillian Murphy laat in een statement aan Deadline weten: "Het lijkt erop dat Tommy Shelby nog niet klaar met mij was. Het is fantastisch om samen te werken met Tom Harper en Steven Knight aan een filmversie van Peaky Blinders. Deze is voor de fans."

Peaky Blinders in oorlog
Knight voegt toe: "Ik vind het zó geweldig dat we deze film mogen maken. Het zal een explosief hoofdstuk worden in het Peaky Blinders-verhaal. We zullen ons niet inhouden, het wordt Peaky Blinders in oorlog."



Peaky Blinders was in 2013 voor het eerst te zien op de Britse BBC, maar de serie werd pas echt een wereldwijd fenomeen toen deze op Netflix verscheen. In 2022 kwam de serie ten einde met het zesde seizoen.

Waar gaat Peaky Blinders over?
Peaky Blinders volgt de criminele Shelby-familie in naoorlogs Birmingham, geleid door Tommy Shelby. Ze bouwen een imperium op via gokken, smokkel en politieke manipulatie. De serie verkent thema's van macht, loyaliteit en verraad. Historische feiten en fictie worden gecombineerd voor een meeslepende kijk op de onderwereld van de vroege 20e eeuw.

Alle seizoenen van Peaky Blinders zijn te zien op Netflix.

NieuwsFilm